Adnan Cirak är iväg med futsallandslaget och saknades i premiären. Mohammed Wahap hade en ledande roll när Sörmlands 02-or i onsdags tog sig till final i distriktslags-SM och har slitit hårt under en lång tid. Därför blev det bara en halvlek för honom.

– Sedan hade vi frågetecken för flera sjuka spelare som Marcus Andersson, Peyman Alkoyun, Henok Berhane och Emil Fritzell så jag var lite orolig men alla fyra bet ihop och spelade även om ett par av dem kanske inte borde ha varit med, säger tränaren Andreas Fröjdfeldt.

Alkoyun och Fritzell var i alla fall på spelhumör.

Den första halvlekens enda mål kom när Peyman, i den 27:e minuten, slog ett inlägg från vänster som Emil styrde in till 1­–0.

Med knappt kvarten kvar av matchen fixade samma firma 3–0. På en kontring slog Alkoyun in bollen längs marken och där dök Fritzell, som värvats från ärkerivalen City, upp och sköt in den i mål.

Däremellan hade Ahmed Ibrahim, fem minuter in på den andra halvleken, gjort 2–0. Han fick bra träff från distans men enligt Fröjdfeldt borde kanske målvakten ha tagit skottet.

IFK hade flera lägen att öka sin ledning ytterligare, bland annat missade Sebastian Nygårds en straff och viss nerv blev det när Enhörna reducerade i 84:e minuten. Hemmalaget höll dock undan och tog tre poäng.

– En skön seger och en bra start, säger Andreas Fröjdfeldt som ger ett extra plus till målvakten Richard Larsson och Peyman Alkoyun.