Inför derbyt: "Lillebror är alltid lillebror"

På fotbollsplanen är de lagkamrater i IFK Eskilstuna. Under tisdagen ställs Divar Matte och Sebastian Nygård mot varandra när AFC och Strängnäs FC möts i ett historiskt futsalderby.

Under tisdagskvällen spelas det första derbyt någonsin mellan AFC futsal och Strängnäs FC.

Under tisdagskvällen spelas det första derbyt någonsin mellan AFC futsal och Strängnäs FC.

Foto: Arkivbild

Futsal2019-11-25 20:00

Det råder futsalfeber i Södermanland. Åtminstone i Strängnäs och Eskilstuna. Under tisdagskvällen är det dags för det första historiska derbyt lagen emellan. 

– Det kommer blir en riktigt bra match med mycket kamp och känslor. Vi har gått bra hittills och de har gått lite bättre men det är långt kvar av säsongen, säger Strängnäs FC:s Sebastian Nygårds som tillvardags spelar fotboll i IFK Eskilstuna. Då tillsammans med AFC futsals målvakt Divar Matte.

– Divar är en bra futsalmålvakt och en härlig kille. Men vi ska se till att hitta nätet bakom honom, det lovar jag, säger Nygårds. 

Divar själv är även han självsäker. 

– Strängnäs är ett lag som skjuter väldigt mycket, något som passar mig perfekt. Det mesta går också genom Adnan (Cirak) och han gillar att ta avslut själv, då kommer jag vara redo, säger Divar och passar på att skicka en kaxig passning till Strängnässpelarna:

– Vi kommer ta tre poäng. Alla Strängnässpelarna vill egentligen spela i vårt lag, det vet jag. 

Nygårds är snabb med att replikera:

– (Skratt) Lillebror AFC kommer alltid vara lillebror. Vi kommer aldrig ge oss, det vet alla lag om. 

AFC är i dagsläget parkerat i tabelltoppen medan Strängnäs i inför derbyt är femma. Inför matchen snackades det om att hela Stigaplanen skulle öppnas upp men det blev för dyrt. Istället blir det halvplan med troligtvis fulla läktare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!