Komfortabel hemmaseger för Strängnäs

Strängnäs FC tuffar på i Futsalligan. Under lördagen besegrades Örebro FC med 4-1 hemma i Thomas Arena.

Strängnäsmålvakten Rikard Strobel stod för en fin insats i segermatchen mot Örebro FC.

Futsal2020-01-04 18:21

Men det var gästerna som inledde bäst och hade bud på både ett och två mål. Men efter att Rinor Nushi elegant placerat in 1–0 till hemmalaget efter fem minuter var det Strängnäs som tog över.

Skyttekungen Adnan Cirka fixade en 2–0-ledning efter nio spelade minuter och Ignatius Malki dunkade in trean för hemmalaget. Örebro hittade dock en reducering i slutminuterna av den första halvleken och skapade åtminstone lite spänning inför de avslutande 20 minuterna.

De inleddes med ett tungt Örebrotryck men Strängnäsförsvaret och målvakten Rikard Strobel lyckades hela tiden freda sitt hemmamål.

Gästerna kom aldrig närmare och under slutminuterna rullade Nushi in sitt andra för dagen fram till 4–1 som också blev slutresultatet.

Därmed klättrade Strängnäs upp på en tillfällig tredjeplats i tabellen.