Kryss och dramatik i heta prestigemötet

Det blev kamp, det blev svett och mängder av känslor. Samt en hel del fina mål. Tisdagens prestigemöte mellan AFC och Strängnäs hade det mesta.

AFC och Strängnäs FC delade på poängen efter dramatiskt avslut i Stiga. Ayoub Abassi var som vanligt delaktig i mycket av AFC:s offensiv.

Futsal2019-11-26 21:27

Det vankades prestigemöte i Stiga Sports Arena under tisdagskvällen. Nykomlingen AFC har tagit Futsalligan med storm och radat upp segrar under säsonginledningen. Gästerna från Strängnäs har också imponerat i ligan men liksom AFC kom laget från en förlust i den senaste omgången. Med andra ord vart det två revanschsugna gäng som brakade samman i Eskilstuna.

19 sekunder tog det. Sedan lyfte taket på Stiga Sports Arena. AFC:s Ayoub Abassi tog sig fram längs kanten och hittade in till en överraskande fristående Rami Oraha som rullade in 1–0.

– Vi fick en väldigt bra start och kom igång med vårt spe som vi är bra på. Då hängde de inte med, säger AFC:s Isam Abassi.

Efter ledningsmålet var det Strängnäs som tog över helt. Gästerna radade upp chanser mot hemmakassen men både stolpar, ribba och AFC-keepern Divar Matte stod i vägen.

Istället var det just Matte som spelade en huvudroll minuten senare. Hans utkast var starten på ett mål av den högre graden som Ayoub Abassi, efter fint klapp-klapp-spel, avslutade i öppen bur.

Även 3–0 kom innan det svängde till ordentligt. Först pricksköt Strängnäs Patrick Ayala in reduceringen och med halvminuten kvar drog AFC på sig sin sjätte foul, där med straff för gästerna. En straff som skyttekungen Adnan Cirak förvaltade på bästa sätt och fullkomligt dunkade in 2–3.

Strängnäs Sebastian Nygårds:

– Vi var väldigt illa ute där i första halvlek. Sen fick vi till vårt spel innan paus och kunde reducera vilket gjorde att vi gick ut med en bra känsla i omklädningsrummet.

– Efter vårt 3–0-mål föll vi in i deras tempo och fick inte med oss domsluten. Då lade vi energi på domaren istället och tappade fokus, säger Isam.

Upphämtningen skulle fullbordas i den andra när Yanku Marrah satte 3–3 på frispark innan det svängde över igen. A. Abassi hittade en liten lucka och satte 4–3 i krysset vilket såg ut att bli matchens sista. Men med 17 sekunder kvar satte Cirak sitt andra för kvällen fram till 4–4 och delad pott för de båda lagen inför hela 1200 personer på läktarna.

– Så som matchen artade sig så är vi nöjda med en poäng. En tuff match med mycket känslor och svängigt, det är så det ska vara i ett derby, säger Nygårds.

AFC:s Isam Abassi är desto mer missnöjd:

– Det känns helt klart som en förlust för oss och en vinst för dem. Det vi tar med oss är att i framtiden lägga energi på rätt saker.

Adnan Cirak stod för två av Strängnäs mål.