Landslagssuccé för Cirak och Abassi

Succé på både hemmaplan och i landslaget. Strängnäs FC:s Adnan Cirak och AFC:s Ayoub Abassi levererar under Nordic Cup.

Futsal 30 november 2019 21:40

Det svenska futsallandslaget spelar under helgen och i början av nästa vecka vänskapsturneringen Nordic Cup som i år avgörs i Finland. Med i den svenska truppen finns flera lokala representanter: Strängnäs FC:s Adnan Cirak och Yanku Marrah samt AFC Eskilstunas Ayoub Abassi.

I fredagens match mot Norge blev det förlust för med 1–2 trots ett stort spelövertag. Det svenska målet? Det gjordes såklart av Adnan Cirak.

Under lördagskvällen väntade en något enklare uppgift när Grönland stod för motståndet. Då klev Sörmlandsspelarna fram och visade vägen. Redan efter en minut fick Cirak ett jätteläge att ge Sverige ledningen, men skottet smet strax utanför stolpen. Men det dröjde inte länge innan Cirak fick chansen på nytt. I en liknande sekvens satte han 1–0 till Sverige med ett lågt skott i vänstra hörnet. Efter sex minuter blev Cirak tvåmålsskytt när han petade in 2–0, framnickad av lagkamraten Yanku Marrah. 

Även AFC:s bolltrollare Abassi presenterade sig i landslagströjan. Han chippade in sitt första landslagsmål vilket gav 3–0 i halvtid. 

Men ingen av de båda kände sig nöjda med den utdelningen. I den 24:e minuten sulfintade Abassi bort Grönlands målvakt och rullade in 5–0 och Cirak stängde det svenska målskyttet med sitt trejde för kvällen fram till 7–0. Matchen slutade 7–1 efter att Grönland tröstmålat.

Cirak har nu gjort åtta mål på tio landskamper och Abassi två på två. 

På måndag ställs Sverige mot Danmark för att sedan avsluta mot Finland på tisdag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa