Strängnäs Futsal vann mot regerande mästaren

Efter att ha kryssat i de två inledande matcherna för säsongen tog Strängnäs Futsal sin första trepoängare mot IFK Uddevalla med 7–6.

Strängnäs Futsal bortaslog IFK Uddevalla under söndagen med 6–2.

Futsal2019-11-03 16:24

Under söndagen väntade en tuff bortamatch mot, de tre senaste årens svenska mästare i Futsalligan, IFK Uddevalla.

Hemmalaget Uddevalla, som inför den här säsongen tappat en del spelare, fick dock en jobbig inledning då Strängnäs redan efter tio minuters spel hade en 2–0-ledning efter mål av Adnan Cirak och Sebastian Nygårds. Men hemmalaget kom sakta men säkert in i matchen och kunde både reducera och kvittera innan pausvilan.

Andra halvlek var bara 16 sekunder gammal när Rinor Nushi satte 3–2 och sedan var det inget snack om vilket lag som ägde matchen. Strängnäs ökade senare på sin ledning via ett självmål och två mål av Adnan Cirak. Men 6–2 till trots blev det spännande på slutet. Hemmalaget gjorde en kraftansträngning, men kom aldrig närmare än 6–7. Strängnäs sista mål gjordes av Nushi som satte 5–7 med en minut och sexton sekunder kvar.