Genrep inför seriespel – Bissarna känner sig i form

I den sista träningsmatchen innan säsongen börjar på riktigt med division 1-matcher tar Nyköpings BIS emot Vasalunds IF.

30 mars 2019 12:00

Nyköpings BIS träningsspelar för sista gången hemma mot Vasalunds IF på söndag innan division 1 drar i gång nästa helg.

– Det ska bli kul. Det är ett tecken på att det närmar sig till seriepremiär, så det känns jäkligt kul, säger Bissarnas lagkapten Enis Ahmetovic.

Enis är nöjd med lagets förmåga att kontrollera matcher, men att skapa heta målchanser är något man behöver träna på anser han.

– Vi har fått igång vårt bollinnehav och kunnat kontrollera matchbilden. Men vi måste bli lite spetsigare i sista tredjedelen. Komma till fler chanser och göra mål. Det behöver vi jobba lite extra på men annars ser det bra ut.

På de fyra senaste matcherna har Bissarna släppt in fem mål. Trots noll vinster på de matcherna känner sig Enis optimistisk.

– Jag tycker att vårt försvarsspel är stabilt över hela banan. Backlinjen sitter bra och sen tycker jag att vi har fått in bolltrygga spelare och vi känner oss trygga på att vi ska föra matcher.

Är det några speciella spelare du tänker på?

– Sal (Jobarteh) och Ben (McKendry) på mittfältet, de skapar trygghet med bollen.

Hur har det känts för egen del?

– Det har känts okej. Jag började som mittfältare men när Pontus (Nordenberg) skadade sig så fick jag kliva ner som vikarie ett tag. Men det är där uppe jag vill spela och förhoppningsvis är jag tillbaka där snart.

Då får du inte göra alltför bra ifrån dig på backpositionen...

– Haha, det är därför jag gör det lite lagom bra, och inte alltför bra.

Inför kommande drabbning är Suad Gruda fortsatt skadad och Joakim Juhlin osäker till spel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Widén