"Goalofsson" avgjorde i comebacken

Victor Olofsson hade inte spelat NHL-hockey på sex veckor. Men när Buffalo tog emot Columbus visade han att målsinnet är kvar.

Först kvitterade den svenske forwarden till 2–2, och sedan avgjorde han hela tillställningen i förlängningen.

Det var härligt att vara tillbaka, säger stjärnan.

14 februari 2020 07:00

Halvvägs in i förlängningen mot Columbus drev Jack Eichel fram pucken mot mål, drog på sig försvararna, och passade iskallt bakåt till Victor Olofsson som från bara någon meters håll var fri framför Matiss Kivlenieks och stänkte in pucken i nätet.

Olofssons andra mål för kvällen var ett faktum och Buffalo kunde på nytt fira "Goalofsson" och segern med 4–3.

Vi vet redan varför han för vår del är årets rookie i NHL. Det visade han i kväll igen. Vi har verkligen saknat honom, det var härligt att få tillbaka honom, säger tränaren Ralph Krueger på presskonferensen efter matchen.

"Lite rostig"

Columbus hade annars börjat bäst, och gått fram till 2–0. Först i tredje vaknade Buffalo i allmänhet och Olofsson i synnerhet. Ett numerärt överläge två minuter in i perioden var allt som behövdes för Olofssons första mål för kvällen.

Det kändes inte så bra under de första två perioderna, jag försökte mest hitta tillbaka till mitt spel. Det är klart att det märks att man varit borta i sex veckor, det var lite rostigt men jag är glad över hur jag avslutade matchen, säger Olofsson till journalister i omklädningsrummet.

Olofsson skadades mot Edmonton den 2 januari, och hade då gjort flest mål av alla rookies i NHL. Trots 15 matchers frånvaro ligger han nu tvåa i den ligan och är fortsatt en av Buffalos bästa poängplockare under säsongen.

Vi fick övertyga honom om att han skulle spela. Han var 100 procent frisk och det visade han ju på isen. Han har gjort ett fantastiskt rehabarbete, berömmer Krueger.

Formstark Backlund

I Honda Center, Kalifornien, hade Mikael Backlund en bra kväll när hans Calgary körde över hemmalaget Anaheim. Svensken stod för två mål i 6–0-segern och Backlund är nu uppe på tio mål den här säsongen varav fyra har kommit de tre senaste matcherna.

Även Elias Lindholm gjorde ett mål medan målvakten Cam Talbot noterades för 44 räddningar och höll säsongens första nolla.

Calgary är fyra i sin division, på samma poäng som trean Las Vegas och tvåan Edmonton, i en tät toppstrid. Anaheim är sexa i samma division.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT