Guif demolerat i hemmapremiären

Guifdamerna åkte på en ordentlig höstsmäll när Kärra körde över Eskilstunalaget i Ellfolk Arena. "Det var inte okej någonstans" säger mittnian Mia Lagumdzija efter 20-33-förlusten.

Guifdamerna fick ingen trevlig hemmapremiär. Kärra vann med klara 20-33 i Ellfolk Arena.

Guifdamerna fick ingen trevlig hemmapremiär. Kärra vann med klara 20-33 i Ellfolk Arena.

Foto: Jon Alexandersson

Handboll2019-10-05 18:01

På grund av DM-spel i Stiga Sports Arena blev matchen flyttad till Torshälla och Ellfolk Arena. Men de 182 på läktarplats fick inte se någon rolig första halvlek från hemmalaget. Varken anfall- eller försvarsspel satt för Guif och Kärra, med den forne landslagsstjärnan Johan Petersson på tränarbänken, gjorde mer eller mindre som de ville under första halvtimmen. 

– Vi inledde med typ 100 tekniska misstag och efter det lyckades vi aldrig lugna ner det. Det blev en massa stress från alla håll, säger mittnian Mia Lagumdzija.

Inte minst hade gästernas målvakt stor show med flertalet räddningar och hemmaspelarna blev alltmer frustrerade. När halvtidsvila ljöd hade Kärra ryckt åt sig en övertygande tiomålsledning 7–17.

– Vi stod stilla allihopa och lät Kärra göra som de ville. Vi kom ingenstans och det blev väldigt frustrerat när man går en mot en hela tiden. Det var därför vi blev trötta, alla gick ju på knäna till slut.

Guif inledde den avslutande halvtimmen bäst och fick äntligen lite hål på Kärramålvakten. I hemmakassen började även Amanda Ingvarsson stänga igen, vilket dock hjälpte föga när det brändes alldeles för mycket framåt. 

Med mindre än tio minuter kvar gick Kärra ifrån till 15–27 och bankade definitivt in spiken i Guifkistan. Matchen slutade 20–33.

– Det var inte okej någonstans, riktigt skämmigt. Det enda som fungerade något så när var vårt sju mot sex-spel. Men vi har sagt att vi ska vinna den här serien och då är det inte okej att förlora mot ett sådant här lag, avslutar Lagumdzija.

Kärra var bättre i allt under lördagseftermiddagen.
Kärra var bättre i allt under lördagseftermiddagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!