Guif fick sin revansch – krossade Tumba

Guifdamerna var både ett och två nummer större än gästande Tumba under fredagskvällen.– Vi var bättre i alla lagdelar, säger tränaren Robert Matt efter 26–17-vinsten.

11 januari 2019 22:00

Det var toppen mot botten av damallsvenskan som gjorde upp i Stiga Sports Arena under fredagskvällen.

Höstens möte mellan lagen slutade med Tumbaseger 33–22 och det var ett revanschsuget Guif som tog kommandot direkt i returen. En storspelande Amanda Ingvarsson mellan stolparna såg till att gästerna endast fick in tre mål under den första kvarten och trots lite slarv i anfallsspelet kunde hemmalaget gå ifrån till 7–3.

– Jag tycker vi inledde stabilt och stod väldigt bra bakåt framför allt, säger tränaren Robert Matt.

Guifs stensäkra försvarsspel höll i sig vilket gjorde att hemmalaget kunde rinna ifrån och i halvtid var ställningen 14–6, efter bland annat sex mål av vänstersexan Sofia Tenglin.

– Vi löste upp deras offensiva försvar på ett bra sätt samtidigt som vi bara släppte in sex mål. Det kan man inte klaga på, säger Matt.

Den andra halvleken tog vid där den första slutade. Guif förde matchen och storskytten Josefin Johansson stod återigen för en högoktanig insats och blev matchens bäste målskytt med sina åtta, tätt följd av Sofia Tenglin på sju. Som mest hade hemmalaget ledning med 13 bollar, 22–9, innan Tumba kunde hyfsa till siffrorna en aning och matchen slutade 26–17 inför 237 åskådare i Stiga Sports Arena.

– Det var jätteskönt att få revansch från förra mötet med Tumba. Vi snackade i halvtid om att vi inte skulle ge dem någon chans att komma in i matchen, och det gjorde vi inte heller. Vi var bättre i alla lagdelar ikväll.

Är det något du inte är nöjd med?

– Vi har en period i mitten på den andra halvleken där vi drar på oss lite onödiga utvisningar och släpper ikapp dem lite. Men det blir lätt så när man leder stort mot slutet, säger Matt.

Segern innebär att Guif går upp i ensam serieledning, åtminstone tillfälligt. Laget har två poäng mer än GT Söder som har en hängmatch i början på nästa vecka.

– Vi vet hur jämnt det är och det är bara att köra på. Det var väldigt skönt att fortsätta vinna här på hemmaplan och visa hur bra vi är när vi spelar som vi ska, avslutar Matt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa