Guif föll efter stark insats

Guifs herrar är just nu i Nordmakedonien för att spela en cup med start på torsdag. Under tisdagskvällen spelade laget dock en träningsmatch mot starka Eurofarm Rabotnik. "Vi förlorade knappt, men jag är oerhört nöjd med hela laget", säger tränaren Zoran Roganovic.

13 augusti 2019 22:08

Rabotnik från Nordmakedonien är klart för spel i Champions League. Där ska de under hösten bland annat möta svenska mästarlaget Sävehof.

Under tisdagen träningsmatchade Guif mot det spelskickliga laget under sitt läger i Nordmakedonien.

– Det blev en bra match och Rabotnik är ett duktigt lag med många vassa killar, säger Guifs nya tränare Zoran Roganovic.

I halvtid var ställingen 19–15 till hemmalaget.

Guif gav sig dock inte utan gjorde en stark andra halva.

– Vi var till och med i ledningen en period. Till slut vann dock Rabotnik med 37–35, berättar Roganovic.

Guiftränaren var helnöjd med hela truppen där bland annat alla tre målvakterna fick speltid. Den mest rutinerade, Herdeiro Lucau, hade en mycket fin period efter paus i samband med att Guif kom ikapp och ett tag ledde matchen.

– Jag lät alla i laget få speltid. Jag tycker det är viktigt att alla får chansen att hitta sina roller och det var kul att se vilken energi alla visade. Jag är faktiskt imponerad av laget, säger Roganovic.

Det fördes inget protokoll under matchen och därför kan vi inte delge några målskyttar.

För Guif väntar härnäst den första av två gruppspelsmatcher i cupen. Den spelas på torsdag mot Butel och på fredag vänter AEK Aten.Cupen och lägret avslutas sedan med en placeringsmatch på lördag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Gillberg