Guif och Robin bjöd på godis – firade med glass

Först bjöd Robin Andersson Dickfors och hans Guif på handbollsgodis. Sedan fick han fira med sötsaker på vägen hem.

‒Cornetto vet du, det är fint. Vinstglass, säger en nöjd Robin – som gjorde sin bästa insats hittills under den här säsongen – efter 36–26 borta mot Aranäs i Handbollsligan.

26 november 2017 18:42

En formidabel försvarsinsats gjorde att Guif körde över Aranäs på bortaplan. Hemmalaget hängde med i drygt tolv minuter och när Pontus Mellegård satte 7–6 var det första gången som Aranäs var i ledningen.

Då såg det ut att kunna bli jämnt – åtminstone ett tag.

Men icke.

I stället kom Guifs avgöranden ryck. På drygt elva minuter gjorde gästerna 9–1 och gick fram till 15–8. Sedan var det aldrig något snack . Eskilstunalaget var klassen större och på i stort sett varje position bjöds det på någon form av handbollsgodis.

‒Det var stabilt från minut tio eller vad det nu var till slutminuterna. Vi stod kompakt och de fick inte så mycket lägen. Adam (målvakten Krantz) hade bra koll på utsida två och kantskotten, säger Robin Andersson Dickfors.

‒Aranäs är ett klurigt lag och har lite, som några av oss, snabba och jämna spelare. Det gäller att få stopp på dem. Vi hade energin uppe och hjälpte varandra. Vi stod bra bakåt och det bäddade för ganska mycket snabba uppspel och kontringar. Sedan kunde de inte komma ifatt.

Robin gjorde sin bästa match hittills den här säsongen. Han visade stort kunnande och klass vid flera tillfällen.

‒Jag har fått mer och mer speltid och fått ta mer ansvar. Det gäller att ta för sig och får man speltid måste man in och bidra annars är det ingen idé att spela.

Det fina skottet fram till 7–7 och bakomryggenpassningen till Mathias Tholins 8–7 var två av godbitarna före vilan.

‒Det var hans eget förslag. Men det är alltid kul när det går hem sådana extragrejer. Det handlar om att ha det lilla flytet och jag kände att jag var inne i ett bra flyt.

I andra halvleken bröt Robin ett avkast, vilket är tillåtet, och blev helt fri.

‒Det är ett mål jag är glad och stolt över, det gillar jag. Hade funderat på att göra tidigare också någon gång men då kom inte luckan. Såg att han bara kastade iväg bollen och då snodde jag den.

Bakåt var Robin, precis som hela laget, riktigt bra. Samarbetet med Tholin fungerade klockrent.

‒Vi hade snackat ganska mycket om det innan. De har i första hand Philip Jonsson som alltid gjort mycket mål. Vi hade ganska bra koll där. Det var bra.

Känner du också att det här var din bästa match?

‒Det tycker jag. Bland de bättre i alla fall ... eller den bästa. Fyra mål, några assists och bra försvar. Jag är nöjd med insatsen, säger Robin.

Nicklas Älgekrans ledde laget på egen hand eftersom Janne Ekman är på uppdrag med damlandslaget. "Älgen" var mest nöjd med inställningen hos sina killar.

En coachseger?

‒Ha ha, nej. Det var en spelarseger.

‒Det är kollektivet som gör det. Tillsammans är vi jävligt starka.

Även Älgekrans firade vinsten med en glass.

‒En GB sandwich med pepparkakssmak, det var gott ...

Guifs klara vinst innebär att gapet nu är åtta poäng ner till tabellnian Skövde.

‒Känns bra. Slutspel är ett av målen vi har. Men det är fortfarande många matcher kvar, det är tufft och kan gå snabbt i handboll, säger Robin Andsersson Dickfors.

Närmast väntar Ystad hemma kommande söndag.

‒Det blir en värdemätare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!