Guifs galna schema - fem bortamatcher i rad

Två av fyra raka bortamatcher avklarade för Guif. Efter det väntar fyra raka hemma. I vår följer sen fem raka bortafighter i en eventuell slutstrid. "Problematiskt i år" säger Peter Gentzel på Svenska Handbollförbundet.

Handbollsligans spelschema lämnar en del i övrigt att önska.

Handbollsligans spelschema lämnar en del i övrigt att önska.

Foto: Anders Nilsson

Handboll2019-10-02 14:53

Handbollsligans spelschema lämnar varje år utrymme för en del kritik. I fjol svingade bland andra Guifkeepern Herdeiro Lucau friskt mot Handbollförbundet efter två matcher på tre dagar. 

Årets spelschema lämnar även det en del i övrigt att önska. På söndag spelar Guif borta mot Lugi, lagets tredje raka bortamatch av fyra, innan det vänder och fyra raka hemmamatcher väntar.

– Det finns inte så mycket att säga om det. Handbollförbundet har säkert gjort sitt bästa med schemat och det gynnar vissa lag och missgynnar andra, säger Lucau om årets upplägg. 

Det är inte första gången spelschemat är i fokus...

– Nej, men det är bara att gilla läget nu.

Spelschemat lottas varje år, men på grund av en mängd flyttade matcher blir det viss obalans när det gäller antal borta-och hemmamatcher i rad.

– Det har varit problematiskt att lägga matcherna i år och det har inte varit enkelt att lösa. Framför allt på grund av att så många svenska lag (Sävehof, Kristianstad, Malmö och Alingsås) samtidigt ska spela i Europa. Det har föranlett en del matchflyttar i Handbollsligan, säger Peter Gentzel på Svensk Elithandboll och fortsätter:

– Vi ska också komma ihåg att klubbarna inte äger sina arenor. Är det bokat i hallen så går det såklart inte att spela.

Obalansen når sin kulmen i månadsskiftet ferbuari-mars kommande vår då Guif har fem(!) bortamatcher på raken, i en eventuellt avgörande slutstrid.

– Ja, vad ska man säga. Det är som det är och vi kan inte lägga någon energi på det, då tappar vi fokus på vårt, säger Lucau.

– Det är såklart ingenting vi strävar mot, men ibland måste vi byta en hemmamatch till borta. Det har som sagt inte varit lätt att lösa, avslutar Gentzel.

Fem raka bortamatcher

Fredag 21/2 Skövde borta.

Måndag 24/2 Malmö borta.

Torsdag 27/2 Kristianstad borta.

Söndag 1/3 Helsingborg borta.

Tisdag 10/3 IFK Ystad borta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!