Guifstjärnan om beskedet: "Fick en chock"

Guif meddelade i måndags att man inte skulle förlänga Fredrik Gustavssons kontrakt. Det beskedet fick skyttekungen läsa i media. "Jag fick lite av en chock", säger Gustavsson.

16 maj 2019 07:15

I måndags meddelade Guifs nye tränare Zoran Roganovic att fjolårets skyttekung, Fredrik Gustavsson, får lämna Guif då kontraktsförhandlingarna dragit ut på tiden och att junioren Kasper Larsson blir förstavalet på vänstersex kommande säsong.

– Det smärtar i hjärtat, men jag har tagit beslutet att vi måste bli klara med truppen. Det har tagit alldeles för lång tid med Fredrik och lösningen med Kasper Larsson blir bra på alla sätt. Det är jag övertygad om, sa Guiftränaren då.

Men situationen är allt annat än utredd.

Guiftränarens besked i media är inte alls det besked Gustavsson fått av Guifledningen, meddelar 24-åringen när tidningen når honom dagen efter Roganovic kommentarer.

– Jag såg ju det i tidningen under måndagskvällen och fick lite av en chock när jag läste vad som stod. Jag hade pratat lite med Zoran efter träningen och det var ett jättebra samtal där båda ville försöka lösa det här och nå en lösning. Sen kom jag hem och fick läsa det som stod i tidningen vilket var ett chockartat besked eftersom det inte alls var den bild jag hade fått av mitt och Zorans samtal, säger Gustavsson.

Och efter att ha läst om sin egen framtid i tidningen tog vänstersexan på nytt kontakt med Roganovic för att få en förklaring.

– Jag ringde tillbaka till Zoran där vi hade ett nytt bra samtal och han sa att hans inställning fortfarande är att vi ska nå en lösning. Jag har inte hört något från Guif än, men jag och Zoran pratade om att vi ska ha ett nytt möte och försöka lösa det här. Allting kändes bara väldigt konstigt när jag läste tidningen, för det var inte så det lät när vi pratade. Så jag var jäkligt chockad och det var en tuff måndagskväll för mig. Det var jättemånga som hörde av sig till mig och undrade vad det är som försiggår egentligen.

Enligt tidningens uppgifter ska Gustavsson ha fått ett kontraktsförslag av Guif redan i februari, men då valt att avvakta med att skriva under kontraktet. Men nu vill alltså Guif avbryta förhandlingarna.

– Jag tycker inte att jag har gjort något fel och varit ärlig mot klubben hela tiden. Det är ändå sex-sju spelare som har lämnat, så jag har velat veta vilka gubbar jag ska spela med. Jag och Guif har haft ett jättebra snack fram till nu, där jag själv inte förstår vad som har hänt på slutet egentligen.

Har hela den här situationen fått dig att tveka?

– Det är klart att jag blev väldigt fundersam när jag läste det som stod och man undrade hur det kunde bli så här. Men jag har fortfarande stort förtroende för Zoran och vi har haft jättebra samtal hela tiden. Jag vill stanna i Guif som ändå är min moderklubb och jag har trivts bra med Zoran sedan tränarbytet.

Agenten Martin Klette, som fört kontraktdiskussionerna med Guif den senaste tiden, har inte heller han fått det besked Roganovic gav tidningen i måndags.

– Så som jag uppfattar diskussionen har ingen part stängt dörren helt till den andre men det verkar som att olika personer i Guif ger olika besked till olika personer. Efter 23 år i branschen är jag nog ganska luttrad och nöjer mig med att säga "den som lever får se" vad som händer, säger Klette.

Tycker du att situationen skötts på ett korrekt och proffsigt sätt?

– Det är inget jag vill kommentera i media så länge diskussionen fortfarande pågår till någon del. Skulle det bli så att Fredrik inte stannar får du återkomma med den frågan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Tolén