Adlerteg får vänta ett halvår på OS-besked

Under onsdagen fick gångaren Perseus Karlström med flera klartecken för en OS-start. Eskilstunas stjärngymnast Jonna Adlerteg får däremot gå i väntans tider. "I maj får jag besked", säger hon.

Gymnastik 21 november 2019 13:13

Härom dagen fick de 15 första svenska idrottarna besked från SOK (Sveriges olympiska kommitté) om att de kan sikta in sig på att åka till OS i Tokyo nästa sommar.

Bland redan klara deltagare finns Eskilstunagångaren Perseus Karlström, simdrottningen Sarah Sjöström och diskusmästaren Daniel Ståhl.

En som klarat kraven för OS är även Eskilstuna GF:s Jonna Adlerteg.

Hon får dock vänta på eventuellt klartecken i ett halvår.

– Jag har i dagarna haft samtal med SOK om mina chanser att bli uttagen. Vi har kommit överens om att det blir en avstämning i maj nästa år, säger Jonna.

Det blir en lång väntan. Hur känns det för dig?

– Självklart hade jag gärna sett att de sagt ja redan nu, men det är inget jag kan göra något åt. Nu får jag träna och tävla på ett sätt som om jag ska till Tokyo. Något annat kan jag inte göra och sedan får vi se hur det blir.

Adlerteg har den här veckan (måndag till onsdag) varit på ett så kallat olympic camp tillsammans med en rad andra idrottare. Somliga av dessa har redan fått ja andra är i samma sits som Jonna. Det vill säga aktuella för en plats i den svenska truppen nästa sommar.

– Vi fick en massa intressant information om nästa års OS. Hur tävlande ska bo och annat. Dessutom hade vi ju samtal om vår status inför OS.

När tidningen når Adlerteg har hon precis avslutat ett träningspass.

Och framöver blir det fortsatt stenhårt tränande. Men även en del tävlingar nästa vår.

– Mitt stora mål är EM som går i april. Då ska jag vara i bra form. Men innan dess blir det även andra tävlingar. Exakt hur det schemat ser ut har vi inte bestämt men exempelvis SM och NM är tänkbara för mig att vara med på.

Jonna Adlerteg är som du säkert vet allra vassast på redskapet barr.

Det är också i den disciplinen hon hoppas få vara med och tävla i under OS.

– Barren är det jag satsar på, men det är också tänkbart att jag tar med ytterligare någon gren, säger Jonna och fortsätter:

– Även om det är lite jobbigt att inte veta om jag kommer med eller inte har jag ändå ett besked att hålla mig till. Nu ska jag göra allt för att vara skadefri, träna hårt och hitta en bra form under våren. Sedan får jag förhoppningsvis ett positivt besked från SOK när vi har avstämning i maj.

De olympiska spelen i Tokyo drar igång fredagen den 24 juli och avslutningen äger rum den 9 augusti.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Läs mer!

EGF-gymnasterna imponerade i det svenska VM-laget: "Bästa placeringen ett svenskt damlag haft"

EGF-gymnasterna imponerade i det svenska VM-laget: "Bästa placeringen ett svenskt damlag haft"

Rekarnegymnasiet får ny nationell utbildning: "Ser det som en chans att växa"

Rekarnegymnasiet får ny nationell utbildning: "Ser det som en chans att växa"
Visa fler
Ämnen du kan följa