Vilstahallen fylldes av tappra gymnaster

Under helgen var det full fart i Vilstahallen. Drygt 250 flickgymnaster från hela landet visade upp sig i Sparbankscupen.

Hanna Mikulska laddar för barrmomentet: "Det är barren som jag tycker är roligast för man flyger och bara det är en jätterolig känsla".

Hanna Mikulska laddar för barrmomentet: "Det är barren som jag tycker är roligast för man flyger och bara det är en jätterolig känsla".

Foto: Krister Rubensson

Gymnastik2019-11-24 21:09

Lördagen och söndagen innehöll bland annat Sparbankscupen (steg 1 till 9) och Starsserier (järn-guld). Just den sistnämnda är en tävlingsform som Eskilstuna GF:s Helena och Sebastian Melander startade upp för några år sedan och som är till för de som startar med artistisk gymnastik lite senare i åldrarna. 

– Det stora målet att fler ska kunna hålla på med gymnastik lite längre. Vi växer som förening just för att vi kan ta emot fler äldre, annars har de blivit hänvisade till truppgymnastik, säger Ulrika Sälj som är barngruppsansvarig.  

En av dem som tävlade i Starsserien guld är 14-åriga Hanna Mikulska som började ganska sent med gymnastik.

– Jag började på 2017 som 12-åring. Innan har jag simmat och hållit på med ridning men jag har alltid tyckt att gymnastik ser så roligt ut. Jag har kollat en del på Youtube och ville testa på det. Så jag hängde först med på ett läger och sedan började jag i föreningen. 

För Hanna blev det en bra tävling, då hon vann grenen bom i sin klass. Och under Sparbankscupen nådde flera andra lokala gymnaster fina framgångar. 

Några av dem var Vanessa Luby som kom på tredjeplats i mångkampen och etta i barr (steg 5). I steg 6 vann Joline Larsson mångkampen där hon kom etta i barr och i samma klass kom Ada Özyapar etta i bom.

Vilma Timlöv gjorde sin första tävling på steg 7 och där blev det förstaplats både i bom och hopp.

– Det har varit många glada gymnaster som gjorde sitt bästa under helgen. Sedan var det väldigt trevlig stämning runt hela arrangemanget, summerar Ulrika Sälj.

Akrobatik på hög nivå.
Akrobatik på hög nivå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!