Halfvarsson tar hjälp av cykeltränare

Calle Halfvarsson tar hjälp av meriterade cykeltränaren Mattias Reck i sin fortsatta längdsatsning. Han skiftar också fokus inför VM nästa år.

Jag kommer att satsa mot femmilen, säger Halfvarsson.

17 april 2020 15:51

Mattias Reck är en av Sveriges mest erfarna cykeltränare. Han har tidigare varit förbundskapten i Sverige och är numera tränare i World Tour-laget Trek.

Nu hoppas han kunna hjälpa Sveriges bästa längdåkare på herrsidan, Calle Halfvarsson, mot karriärens första individuella VM-medalj.

Jag har idéer och har redan bollat dem med Mattias Nilsson, som har tränat Calle tidigare, och vi ser att det finns saker vi kan göra för att han ska komma vidare, säger Mattias Reck i ett pressutskick.

Det blir inte den första längdåkaren som Reck hjälper. Den gångna säsongen har han tränat svensken Max Novak, som blev åtta i långloppscupen. Och när Calle Halfvarsson hörde av sig fanns det inget att tveka på, säger Reck, som liknar sin nya adept med den slovakiska cykelstjärnan Peter Sagan.

Calle påminner ganska mycket om det som är lite av min specialitet inom cykel: åkstarka endagarsåkare som har en bra finish. Calle är lite som Peter Sagan skulle man kunna säga, otroligt stark och med en bra finish.

Calle Halfvarsson får inte bara en ny tränare, han skiftar också fokus i sin satsning mot VM i Oberstdorf nästa år.

Nytt för i år blir att jag kommer att satsa mot femmilen. Det är lite skillnad mot tidigare år. Det är därför jag tycker att det blir väldigt intressant med ett samarbete med Reck, som kommer från cyklingen, som kanske mest liknar de längre distanserna, säger Halfvarsson.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!