Hallå där! Hur gick det för er i turneringen?

20-åriga Elin Strand från Eskilstuna, numera bosatt i Lund, var under den gångna helgen i tyska Oberhausen och representerade Sverige i junior-VM i undervattensrugby.

21 november 2018 22:36

– Det gick inte riktigt som vi hade hoppats på då vi slutade femma av fem lag. Vi åkte med det bästa laget vi haft under de fyra år som juniorlandslaget har funnits. Men det gjorde även Colombia, Tyskland, Norge och Turkiet som var riktigt bra och där flera av lagen hade haft flera veckors träningsläger inför turneringen. Vi hade bara tränat ihop under två helger så vi hade helt andra förutsättningar.

Förstår att det blev några förluster då men var det någon match som ni var nära att vinna?

– I den första matchen mötte vi Colombia i en jämn match. Tyvärr så gjorde de 1–0 när det återstod tio sekunder vilket var mentalt väldigt jobbigt. Det hade så klart varit bra för självförtroendet med en seger i den matchen.

Hur gick det för egen del?

– Vissa matcher spelade jag väldigt bra – andra sämre. Men mot Colombia gjorde jag nog min bästa match hittills i karriären.

Vad tar ni med er från den här turneringen?

– Vi måste förbättra konditionen så att vi orkar spela på samma nivå under matcherna.

Vad händer framöver för dig?

– I helgen åker jag faktiskt tillbaka till Tyskland då jag ska vara med i Champions Cup med vi mitt klubblag Black Mermaid som vann SM-guld tidigare i år. Turneringen pågår under tre dagar så det ser jag fram emot.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa