I mitten av mars stod det klart att Kristján Andrésson tvingas lämna rollen som sportchef i Guif.
Anledningen stavas ekonomi och sportchefsrollen i klubben har i stället ersatts av ett styrelselett sportråd.
För en dryg vecka sedan löpte också anställningen ut och Andrésson letar nu efter ett nytt uppdrag. Den förre förbundskaptenen och Rhein Neckar-Löwen-tränarens förhoppning är fortsatt att ha någon form av anställning inom handollen.
– Det finns alltid drömmar, idéer och tankar, men det är ingenting som är klart. Jag håller på att titta och som det ser ut just nu får jag väl tidigast ihop det till hösten. Men ja, det finns tankar och idéer till vad jag ska kunna göra eftersom det inte löste sig med Guif, säger Kristján Andrésson, till Eskilstuna-Kurirens sportpodcast, och fortsätter:
– Jag kommer att jobba för att på något vis vara inblandad i handbollen och jag har två grabbar som spelar handboll, så i minsta fall är jag ungdomsförälder. Men sedan för jag lite dialog med Guif kring lite andra projekt, runt sporten. När man jobbar på ett kansli så blir det mycket administrativt jobb, men det är inget som är klart utan jag håller på och försöker hitta något att verka i. Min förhoppning är att jag ska kunna använda de kompetenser jag har och handboll är jag rätt duktig på, så det hoppas jag kunna fortsätta jobba med i framtiden.
Kan det bli så att du blir kvar i Guif, trots allt?
– Nej, inte i Guif som sådant. Jag kommer inte att funka som anställd, utan jag kommer att funka som mentor till Eric Lundquist, tränare i damlaget och damjuniorerna, till exempel och stötta honom. Men det blir ingen heltidssysselsättning, utan jag kommer fortsatt vara med i handbollen på olika sätt, men inte på heltid eller som anställd i Guif.
Familjen har bestämt sig för att bo kvar i Eskilstuna vilket också gör valmöjligheterna för ett handbollsjobb till färre. Dessutom har fler klubbar i svensk elithandboll, utöver Guif, vittnat om en tuff ekonomisk vardag. Lugi har även de tagit bort sportchefsrollen, Alingsås går back med tre miljoner kronor och även Kristianstad har öppet berättat om en mindre ekonomisk budget framöver vilket också minskar antalet möjliga uppdrag.
– Det tuffa är att skapa mer intäkter och det gör man ihop att ha en bra produkt att sälja, så att det kommer mycket kunder. Men där har vi inte lyckats få Eskilstunapubliken att fylla Stiga sports arena till varje match. Så vi behöver få fler att vara intresserade av handboll och efter corona har det haft sina utmaningar och kommer fortsatt att vara tufft, säger Kristján Andrésson.
Du kan lyssna på hela avsnittet från Eskilstuna-Kurirens sportpodcast på Spotify!