Bomben: Storstjärnan i samtal med Guif

Guif är på jakt efter förstärkning. Nu kan tidningen avslöja att klubben hoppas på en av svensk handbolls största spelare. "Vi ska träffas", säger Robert Österhall som är herransvarig i Guif.

Jesper Nielsen var på plats i Stiga Sports arena när Guif mötte Amo på annandagen.

Jesper Nielsen var på plats i Stiga Sports arena när Guif mötte Amo på annandagen.

Foto: Petter Arvidson

Handboll2023-12-27 12:01

När Guif mötte Amo under annandagen dök försvarsresen och mittsexan Jesper Nielsen upp på läktaren. Enligt uppgifter till tidningen kan 34-åringen, med 112 blågula A-landskamper på meritlistan, hamna i Eskilstunalaget nästa säsong. Nielsens kontrakt med danska Aalborg Håndbold sträcker sig fram till sommaren. 

– Tjejen är härifrån så det är därför vi är här nu men det finns ingen kommunikation mellan oss för tillfället, säger Jesper Nielsen om Guifryktet.

– Men jag har mycket kvar att ge så vi får se ... jag känner mig inte klar.  

Robert Österhall bekräftar att intresse finns för Nielsen.

Spelar han i Guif nästa säsong?

– Det vet man inte, det är klart att det finns förhoppningar. Men en spelare av den kalibern är kanske svår att få med den ekonomi vi har i Eskilstuna Guif men det är klart att vi vill träffa honom och prata för att se hur han tänker och känner, säger Österhall. 

Har ni redan snackat någonting med honom?

– Nej det har vi inte. Vi ska träffas, jag och Jesper, och förutsättningslöst prata och då får vi se vad han tänker med handbollen och så vidare. Han har haft mycket skador under säsongen och inte spelat så mycket så vi vet ju egentligen inte hur hans kropp mår. Men det är klart att det är en spelare vi gärna skulle se spela i Guif nästa år om det finns möjlighet till det. 

– Om jag förstått saken rätt har ju inte Aalborg förlängt med honom och de tar ju in Felix Möller där. Jespers sambo är ju bördig från stan och jag har hört rykten om att de ska flytta hem men det kan lika gärna bli så att det dyker upp något erbjudande från någon annan klubb utomlands.

Jesper Nielsen har spelat totalt åtta mästerskap för Sverige – VM, EM och OS. 2018 tog han EM-silver och kom med i all star team som bästa mittsexa. Nielsen, som har Norrköping som moderklubb, har bland annat blivit svensk mästare med Sävehof tre gånger, fransk mästare samt cupmästare i både Tyskland och Danmark. Klubbar som senior har varit Warta, Sävehof, Füchse Berlin, Paris Saint-Germain, Rhein-Neckar Löwen och nu Aalborg.

– Vi är jättenöjda med de spelare vi har idag men ska man ta nästa steg kanske man behöver ha rutin och erfarenhet också, säger Robert Österhall som inte heller gett upp tanken på en viss Mattias Zachrisson.

– "Zacke" är klar (skratt). Nej då, vi respekterar hans beslut och det var en jättefin grej vi kunde göra så han fick göra sin match men ... det är klart att det finns en förhoppning. Vi har inga kontakter just nu i alla fall men jag hoppas att vi får se honom i Guiftröjan igen och jag kommer ju inte bara att acceptera hans nej. Vi kommer höras framöver också, förutsättningslöst. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!