Därför saknades högernian mot Hallby

Erik Persson gjorde sina första minuter efter korsbandsskadan mot Önnered för drygt två veckor sedan. Men när Guif under måndagskvällen föll mot Hallby saknades högernian.

Erik Persson saknades i truppen mot Hallby, men är med mot Sävehof på fredag.

Erik Persson saknades i truppen mot Hallby, men är med mot Sävehof på fredag.

Foto: Jon Alexandersson

Handboll2019-12-03 19:53

Guif spelade fantastiskt fin handboll i 50 minuter borta mot Hallby i måndags kväll. Sedan klappade laget ihop fullständigt och tappade en sjumålsledning till förlust 28–26.

– Det var synd att vi bjöd in Hallby. Vi hade allt under kontroll men vi började bränna alldeles för många lägen och det var synd att vi inte fick betalt för det vi tidigare gjorde så bra, säger Guiftränaren Zoran Roganovic.

En spelare som han valde att vila var lagets högernia Erik Persson.

– Vi spelade sju mot sex med högerhänta spelare på nio meter. Han fick ju hoppa in några minuter mot Önnered och vi konstaterade att allt gick som det skulle men i just den här matchen mot Hallby valde vi att spara honom.

21-åringen, som varit borta från handboll i nästan ett år, har en bit kvar till matchformen och tanken är att han ska matchas sparsamt framöver för att minska risken för nya komplikationer.

– Vi vill och ska vara försiktiga med Erik. Det är inte så att han ska komma in nu och få mycket speltid utan att vi kommer att använda december månad till att ge honom lite speltid då och då, så att han växer med det. Vi vill definitivt inte att han ska drabbas av något bakslag så att han bli borta igen, säger Zoran Roganovic.

Klart är i varje fall att Erik Persson kommer få nya minuter på fredag då laget möter Sävehof hemma i Stiga Sports Arena.

– Han har fått klartecken för spel på fredag, avslutar Roganovic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!