"DP" om Sveriges drömstart i EM

Sverige fick en drömstart på EM. Inför ett fullsatt Scandinavium besegrades Schweiz och tre av målen gjordes av Daniel Pettersson från Eskilstuna.

Daniel Pettersson gjorde tre mål i sin mästerskapsdebut.

Daniel Pettersson gjorde tre mål i sin mästerskapsdebut.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Handboll2020-01-10 22:58

Inför fler än 11 600 åskådare, de flesta klädda i gult, i Göteborg lekte Sverige fram till en förkrossande seger, 34–21, mot Schweiz i EM-premiären.

– Det var otroligt häftigt, en sån inramning. Det är bara någonting som man dröm om och idag blev det verklighet, säger Eskilstunakillen Daniel Pettersson till Viaplay efter sin mästerskapsdebut.

Kantliraren och den tidigare Guifspelaren fick starta och gjorde tre mål – alla på kontring. Två kom i tom kasse och ett på ett säkert avslut efter bra häng i luften.

 – Det kändes jättebra, skönt att komma in i det direkt och jag fick några tomma mål men det var jätteroligt att spela idag, säger "DP" och bjuder på ett leende.

Sverige glänste. Sverige showade. Sverige strålade.

Blågult gick snabbt fram till en komfortabel ledning och hade sedan full kontroll på matchen.

– Vi ville sätta prägel direkt och få ett bra försvarsspel, få ofång vårt kontringsspel och spela fartfylld handboll. Det tycker jag att vi gör, säger Pettersson.

Publiken njöt och förbundskaptenen Kristján Andrésson, också han från Eskilstuna, tackade fansen.

– Ett fantastiskt skönt stöd. Det hjälper oss också, ger extra energi och sätter press på schweizarna. Framförallt när vi känner att vi får med publiken när vi gör rycket i första halvlek, säger "Krille" till Viaplay.

Talangen Valter Chrintz kom in och bjöd på ett makalöst drömmål i slutet av matchen. Kim Ekdahl Du Rietz visade stundtals yppersta världsklass och visade vägen tillsammans med Andreas Palicka som briljerade i målet med straffräddningar, flera andra kvalificerade parader och två mål på pluskontot.

Nu väntar Slovenien under söndagskvällen.

–  Det blir en tuff match så nu är det bara att ladda batterierna, säger Daniel Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!