Efterlängtad Guifseger: "20 kilo har släppt"

Så kom den till slut, Guifdamernas efterlängtade andra seger för säsongen. Tyresö kunde inte stå emot ett febrilt segerjagande Guif som till slut vann med 29-24.

Under lördagen fick Guif och lagkaptenen Jessica Dickfors äntligen segerjubla igen när Tyresö besegrades i Stiga Sport Arena.

Under lördagen fick Guif och lagkaptenen Jessica Dickfors äntligen segerjubla igen när Tyresö besegrades i Stiga Sport Arena.

Foto: Jon Alexandersson

Handboll2019-11-30 17:27

Det var otroligt viktiga poäng som stod på spel i Stiga Sport Arena under lördagseftermiddagen. Ett smått krisande Guif på jumboplats tog emot ett Tyresö med endast en poäng mer och på rätt sida nedflyttningsstrecket. 

Vid seger skulle Eskilstunalaget där med ta sig förbi gästerna och upp på kvalplatsen. Guif startade också matchen bäst och gick ifrån till flera tvåmålsledningar. 

– I våra tidigare matcher har vi gjort riktigt dåliga starter och hamnat i underläge. Nu var det vi som gjorde det bäst inledningsvis, det vann vi mycket på, säger mittnian Mia Lagumdzjia.

Tyresö ville dock inte ge sig så snabbt utan åt sig hela tiden äta ikapp. 6–4 blev 6–6 och 8–6 förvandlades snabbt till 8–8.  Men ju längre halvleken led desto tydligare blev det att detta var Guifs match. Mia Lagumdzija starka skytte ledde till att gästerna, med otillåtna medel, tvingades stoppa henne. Det gav två utvisningar och Guif kunde rycka till 15–11 till paus. 

– Vi var aggressivare jämfört med tidigare matcher samtidigt som vi utnyttjade hela banan med till exempel många kantavslut, säger Guiftränaren Helena Lindblom.

Dock väntade en mardrömsöppning i början av den andra halvleken då 15–11 blev till 15–15 efter fem minuter. Men detta var inte en match där hemmalaget kunde förlora. Ganska snabbt drog Guif ifrån på nytt fram till 21–18, mycket tack vare Josefin Holst i hemmamålet. 

– Det mesta stämde. Många spelare gör mål, flera kantavslut och bra målvaktsspel. Det var vår tur att ha lite flyt och stolpe in nu, så otroligt skönt. Det känns som om 20 kilo har släppt från bröstet, säger Lagumdzija. 

Slutresultatet skrevs till 29–24 till tonerna från ett vilt jublande hemmalag. Segern innebär dessutom att Guif kliver upp ovanför nedflyttningsstrecket i väntan på Nackas match mot Aranäs under söndagen.

– Det är fortfarande inte en okej placering för oss såklart men det är ett steg på vägen. Det gör mycket att bara inte ligga sist, säger Lagumdzija som blev matchens främste målskytt med sina tio fullträffar.

– Alla ville verkligen vinna extremt mycket. Den inställning vi visade upp idag var otrolig. Vi har haft en bra känsla under den senaste tiden men inte riktigt fått till det sista. Idag mot Tyresö fick vi det. Helt klart en mycket skön lördag, konstaterar en märkbart lättad huvudtränare Lindblom. 

Mia Lagumdzjia fortsätter imponera i damallsvenskan. Mot Tyresö blev det tio nya mål från mittnian.
Mia Lagumdzjia fortsätter imponera i damallsvenskan. Mot Tyresö blev det tio nya mål från mittnian.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!