"EM på hemmaplan vore en dröm"

Fredag och söndag möter Sverige Island i två träningslandskamper. Då ska förre guifaren och högersexan Daniel Pettersson visa att han är en spelare för EM på hemmaplan i januari.

Exguifaren Daniel Pettersson ligger bra till för att få spela handbolls-VM på hemmaplan i januari.

Exguifaren Daniel Pettersson ligger bra till för att få spela handbolls-VM på hemmaplan i januari.

Foto: Mikael Andersson

Handboll2019-10-23 18:13

I måndags samlades handbollslandslaget under Eskilstunakillen Kristján Andréssons ledning i Karlskrona.

På programmet står träningar och två matcher mot Island. Först på fredag i Kristianstad, sedan i Karlskrona på söndag.

– Det är jättekul att vara med landslaget igen. Vi är ett skönt gäng där alla trivs väldigt bra ihop, säger högersexan och förra Guifstjärnan Daniel Pettersson.

"DP" och de övriga i truppen ska de här dagarna försöka övertyga förbundskapten Andrésson om att de är värda en plats i EM-truppen som spelar mästerskapet på hemmaplan i januari.

– Det vore verkligen en dröm att komma med i truppen  Det är ju sånt som man hela tiden jobbar hårt för, säger 27-åringen som säkert har stora möjligheter att bli uttagen eftersom de största konkurrenterna på kanten, Mattias Zachrisson som är skadad och Niclas Ekberg som tackat nej saknas.

De här landskamperna kamperar DP ihop med Kristianstads Valter Chrintz på högersex.

Ingen av de två är jätterutinerad i blågult, även om Pettersson kommit upp i 15 A-kamper mot Chrintz två.

– Det är första gången jag stöter på Valter i de här sammanhangen, men det är en bra kille och vi trivs tillsammans, säger DP som annars hänger en hel del med klubbkompisarna i tyska Magdeburg, Albin Lagergren och målvakten Tobias Thulin.

Det var efter säsongen 2016 som Daniel lämnade Eskilstuna och Guif. Tillsammans med sambon Michelle har han nu tillbringat tre år i Magdeburg. Och mer blir det.

– Jag skrev nyligen på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022. Det känns perfekt och både jag och Michelle stortrivs i Magdeburg.

För både DP och hans tyska klubb går det dessutom riktigt bra i ligan i höst.

– Vi vann de två senaste matcherna innan landslagssamlingen och vi är med där upp i tabellen. För egen del har det funkat perfekt. Jag tycker jag utvecklas på alla möjliga sätt de här åren. Snabbheten är bättre och jag känner mig starkare i kroppen. Det rullar på bra och jag får mycket speltid.

Landslagssamlingen som just nu pågår håller på i en vecka.. Sedan får DP vänta en månad eller så innan EM-truppen tas ut.

– Jag ska försöka göra bra matcher mot Island de här dagarna och sedan hoppas jag det räcker för att ta en plats. Att spela ett mästerskap hemma i Sverige vore förstås hur stort som helst, säger den förre Guifkillen.

Två Eskilstunainslag i landslag i form av högersexan Daniel Pettersson och förbundskaptenen Kristján Andrésson.
Två Eskilstunainslag i landslag i form av högersexan Daniel Pettersson och förbundskaptenen Kristján Andrésson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!