Glädjebeskedet: Karlsson åter i Guif

Det pratades om att hon skulle missa hela höstsäsongen. Men nu gör mittsexan Caroline Karlsson comeback för Guif. "Det har varit frustrerande att inte kunna spela", säger hon.

Mittsexan Caroline Karlsson gör under tisdagen comeback i Guif efter att ha varit skadad sedan i september.

Mittsexan Caroline Karlsson gör under tisdagen comeback i Guif efter att ha varit skadad sedan i september.

Foto: Niklas Holm

Handboll2019-11-25 10:32

Det var på träning i september som olyckan var framme. Caroline Karlsson fick en rejäl smäll mot nyckelbensleden och har varit ur spel sedan dess.

Först befarades det att "Carro" skulle missa hela hösten.

Läkningen har dock gått snabbare än förväntat och under tisdagen i den svåra bortamatchen mot Aranäs gör mittsexan comeback.

– Det ska bli otroligt kul att spela. Det har varit jobbigt att stå vid sidan om och inte kunna bidra något. Speciellt eftersom det gått ganska trögt. 

Vad beror det på att ni inte fått det att stämma, tror du?

– Svårt att svara på, men vi satte ju ett högt mål innan säsongen om att ta hem serien. När det sedan inte har fungerat som vi vill spelmässigt har det kanske satt sig i huvudena, säger Karlsson och fortsätter:

– Nu känns det dock som om vi inte har något att förlora utan det är bara att gå ut och köra och ta en match i taget.

Hur mycket kan du spela i din comeback?

– Det beror på Helena (Lindblom, Guifs tränare). Jag känner mig stark och väl förberedd och kan säkert spela ganska mycket både framåt och bakåt om hon vill det.

Guif ligger inför tisdagens match näst sist i Allsvenskan. Sjundeplacerade Aranäs är fyra pinnar framför och upp till kvalstrecket till högsta serien skiljer det just nu sju poäng.

– Jag tror det blir jämnt och tufft mot Aranäs och det kommer att göra ont. Men det ska det ju göra om man vill vinna och det vill vi, säger Caroline Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!