Guif fixade årets poäng i rysare

Guif tog årets första poäng under lördagen. Men det satt hårt inne och kvitteringen, 24–24, kom med tre sekunder kvar av matchen.

Nyförvärvet från Önnered Cajsa Forsberg var en av alla duktiga i Guif under lördagskvällen.

Nyförvärvet från Önnered Cajsa Forsberg var en av alla duktiga i Guif under lördagskvällen.

Foto: Krister Rubensson

Handboll2019-10-12 20:12

Guif har haft en minst sagt motig inledning på säsongen. Mot Drott gnisslade maskineriet igen, inledningsvis. Hemmalaget hade underläge med 7–11 innan de kunde knappa in med tre snabba mål, varav två av Mia Lagumdzija. Ändå kunde Drott ta ny sats och Guif fick gå till pausvila med underläge 11–13.

– Vi pratade om att vi brukar ha en svacka under de första tio minuterna i andra halvlek. Vi sa att det inte fick hända den här gången och att vi skulle sätta press direkt, säger niometerskytten Mia Lagumdzija.

Sagt och gjort. Direkt efter paus satte Lagumdzija två strutar och nyförvärvet från Önnered Cajsa Forsberg ett, vilket betydde Guifledning med 14–13.

Men glädjen blev kortvarig. Missarna haglade tätt hos hemmalaget och gästerna Drott fick bra utdelning framåt vilket gjorde att de hade en tvåmålsledning ändå in i slutminuterna. 

Med en minut och 40 sekunder kvar, vid ställningen 22–24, tog Guif timeout.

– Vi bestämde att vi skulle spela sju mot sex och att jag skulle dra på mig spelare, säger Lagumdzija.

Och Guifs timeout skulle visa sig bli lyckosam. Emilia Lövstad satte först 23–24 och i anfallet efter gjorde Guifmålvakten Josefin Holst en räddning som skulle ge hemmalaget ytterligare en chans framåt. 

Med 15 sekunder kvar höll det på att gå illa när Mia Lagumdzijas passning höll på att bli en Drottkontring men Joline Jakobsson störtdök och greppade bollen och skickade sedan ut bollen rätt igenom Drottförsvaret till högersexan Malin Bergkvist som dundrade in kvitteringen 24–24 med tre sekunder kvar.

– Riktigt skönt att se den gå i mål. Det var bara att skjuta för jag visste att det var ont om tid, säger poängräddaren Malin Bergkvist och fortsätter:

– Det var en match där vi visste att de skulle söka sin linjespelare ofta men vi fick inte riktigt till det bakåt. Framåt så hade vi problem med deras målvakt som läste oss bra och stor eloge till henne. Men det har hela tiden varit en morot att vi ska vända den här trenden och vi gjorde vad vi kunde – till slut fick in kvitteringen. 

Mia Lagumdzija, som blev vald till matchen Guifspelare, fällde en del glädjetårar efter slutsignalen.

– När vi gjorde något bra i ett anfall, kastade vi bort bollen i nästa så det var jättefrustrerande att hela tiden ha två mål upp. Men det känns som vi är på gång nu och det var väl först ikväll som jag kände igen oss. Jag tycker bara att vi var så förtjänta av poängen.

Guifs timeout med 1.40 kvar av matchen.
Guifs timeout med 1.40 kvar av matchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!