Guif föll stort – mållösa i drygt 20 minuter

Mötet i Stiga Sports Arena innan jul slutade 23–23 men när lagen möttes igen i omstarten av Damallsvenskan förlorade Guif med hela 29–15 på bortaplan mot Hellton.

Mia Lagumdzija och Guifs hade en tung måndagskväll då de förlorade med 29–15 mot Hellton på bortaplan.

Mia Lagumdzija och Guifs hade en tung måndagskväll då de förlorade med 29–15 mot Hellton på bortaplan.

Foto: Arkivbild

Handboll2020-01-06 18:12

Motgångarna fortsätter för Guifs damer. Under måndagen var mittenlaget Hellton helt överlägna – i varje fall under de sista 30 minuterna då hemmalaget fullkomligt krossade nästjumbon med 20–6.

Men inledningsvis hängde Guif med och hade ledningen med 7–4 efter att Mia Lagumdzija stått för tre av målen. När lagen gick till paulvila hade dock Hellton hämtat upp försprånget och dessutom kvitterat till 9–9.

Andra halvlek började lovande men efter åtta minuters spel hade Hellton knyckt åt sig en tvåmålsledning till 15–13. Och vad som sedan hände är en smärre kollaps för att tala klarspråk. 

Inget stämde och när Guif gjorde sitt nästa mål stod klockan på 57.12. 

Då var förstås matchen körd sedan länge och ställningen förtvivlande 26–14.

– Även om vi fick slita rejält i första halvlek så spelade riktigt bra. Men vi orkade bara en halvlek och ärligt talat så vet jag faktiskt inte riktigt vad som hände. Jag har ingen bra förklaring, säger Guifs tränare Helena Lindblom som fick se sitt lag förlora med 29–15.

– Det här hör ju inte till vanligheten att det blir ett sådant här ras men det är heller inte första gången som vi tappar i andra halvlek. Känslan är bara att det blir mentalt jobbigt och det kommer tankar omedvetet när inget fungerar. Så det här var nog bland de tyngre förlusterna hittills. 

Laget har nu kort tid på sig att ladda om. Redan på lördag väntar tabellfyran Helsingborg på hemmaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!