Guif jagar seger – och förstärkning

Guifdamerna är efter åtta omgångar jumbo i Allsvenskan. Men under lördagen ska laget kliva ovanför nedflyttningsstrecket är det tänkt. "Jag har en bra känsla", säger tränaren Helena Lindblom.

Guifdamernas tränare Helena Lindblom har en bra känsla inför hemmamatchen mot Tyresö.

Guifdamernas tränare Helena Lindblom har en bra känsla inför hemmamatchen mot Tyresö.

Foto: Jon Alexandersson

Handboll2019-11-29 15:23

Guifs allsvenska damer har haft en minst sagt motig höst. Bara en seger på åtta försök har noterats och laget är sist i tabellen.

Under lördagen tar sig laget an Tyresö hemma i Stiga Sports Arena. En match som är minst sagt viktig i bottenstriden. Tyresö är en pinne före Guif precis ovanför nedflyttningsstrecket.

– Även om vi inte lyckats vinna på ett tag har jag en bra känsla. Vi är på rätt väg och jag tror vi har en god chans att bryta den negativa trenden nu, säger tränaren Helena Lindblom.

I tisdags blev det förlust borta mot Aranäs.

Det var ändå en match där Guif till och från spelade bra, enligt Helena Lindblom.

– Vi har en ganska tunn trupp och när Sofia (Delac) fick avbryta redan efter nio minuter blev det tufft för de andra som fick slita hårt på nio meter. Det blev en del misstag mot slutet på grund av trötthet.

Har ni börjat fundera på att värva något framöver?

– Vi har lite krokar ute hos lag i högsta serien om att eventuellt låna in någon spelare i de matcher som återstår innan uppehållet i Allsvenskan. Eftersom det är VM och lagen i SHE (Svensk handbollelit) har spelledigt hoppas jag vi får positivt svar från något håll, säger Guiftränaren som dock inte vill nämna vilka spelare som kan vara aktuella att låna in mot Helsingborg borta (7 december) och Hellton hemma (14 december) innan det blir spelledigt över jul och nyår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!