Guif måste stoppa kantraketerna

Hallby är nykomling i Allsvenskan. Det verkar inte bekymra laget som imponerat hittills. Mycket tack vare fartfyllt spel och vassa kanttjejer. Under lördagen ska Guif försöka stoppa Jönköpingsgänget.

Helena Lindbloms och Allan Delacs Guifdamer jagar andra raka segern i Allsvenskan när Hallby kommer på besök.

Helena Lindbloms och Allan Delacs Guifdamer jagar andra raka segern i Allsvenskan när Hallby kommer på besök.

Foto: Krister Rubensson

Handboll2019-10-25 15:59

Guifs allsvenska damer började hösten med två jobbiga förluster.

Men efter ett kryss hemma mot Drott i omgång tre kom den efterlängtade första segern borta mot Nacka förra helgen. En vinst laget nu hoppas kunna rida vidare på när fartfyllda nykomlingen Hallby kommer till Stiga Sports Arena under lördagseftermiddagen.

– De spelar lite annorlunda jämfört med andra på så sätt att de har väldigt mycket kantspel där de gör en hel del mål både från vänster och höger, säger tränaren Helena Lindblom.

Det är något Guif också har snackat om och det gäller att få stopp på Nora Edin och Lia Beckström som mer än gärna springer på allt och är säkra när lägena kommer.

– Hallby har ganska vasst skytte också men det är deras snabba spel och omställningar som vi behöver ha koll på i första hand, säger Helena Lindblom.

Precis som många förutspått är tabellen väldigt jämn. Inget lag står efter fyra omgångar utan förlust och tabelltvåan Hallby är bara tre poäng före tian Guif.

– Jag tror det kommer vara väldigt tight hela tiden och det blir nog en jobbig serie eftersom alla slår alla, säger Guiftränaren med ett skratt.

Av de skadade spelarna (bland annat Caroline Karlsson och Fanny Söderberg) har Guif ännu ingen som är redo för comeback. Däremot har man även fått Cornelia Rehnholm på den trista listan.

– Hon har skadat handen och det visade sig vara en spricka i den så hon är gipsad, säger Helena Lindblom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!