Guif ska studsa tillbaka mot Sävehof

Förlusten mot Hallby i måndags är glömd och nu blickar Guif fram emot fredagens hemmamatch mot Sävehof.

Guifstränaren Zoran Roganovic lyfter positiva bitar i spelet.

Guifstränaren Zoran Roganovic lyfter positiva bitar i spelet.

Foto: Jon Alexandersson

Handboll2019-12-05 09:11

Trots den blytunga förlusten kunde Guiftränaren Zoran Roganovic ändå se positiva bitar i spelarnas attityd.

– Det som vi tar med oss är att det var flera som ville sticka ut och bli hjältar. I tidigare matcher har vi haft många som hänger med huvudena när vi drabbats av motgångar. 

Även spelet sju mot sex lyfter Guiftränaren som något positivt. 

– Det var synd att vi brände alla dessa lägen i slutet. För innan det spelade vi vackert och hade många kombinationer och varianter i anfallet som fungerade bra, speciellt i sju mot sex men även i sex mot sex. 

När all kraft nu läggs på fredagens match mot Sävehof i Stiga Sports Arena gör Erik Persson comeback på hemmaplan. Och redan på måndag kommer nästa tuffa uppgift, också den i Eskilstuna, mot serieledaren Alingsås.  

– Det är två riktigt bra motståndare som kommer hit men vi har visat tidigare att vi kan studsa tillbaka lika snabbt. Det är verkligen något vi också ska göra.

Eftersom december månads återstående program är hektiskt med fyra hemmamatcher och två bortamatcher kan spelet sju mot sex bli ett vinnande vapen för Guif på flera sätt.

– Man kommer inte i kontakt så ofta med motståndarna som om vi skulle spelat sex mot sex. Det spelet kommer vi säkert att använda i fler matcher framöver, speciellt under denna månad då det är många täta matcher. Då vill man att spelarna håller sig skadefria, säger Roganovic.

Matchen mot Sävehof kan ni som vanligt följa i vår liverapporteringen på ekuriren.se med start 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!