Guifs damer föll igen: "Tungt och jobbigt"

Tre poäng på åtta matcher. Det är Guifs facit hittills i Damallsvenskan den här säsongen. Under tisdagskvällen blev det förlust, 26-22, borta mot Aranäs.

Mia Lagumdzija gjorde elva mål och drog på sig två utvisningar när Guif föll borta mot Aranäs.

Mia Lagumdzija gjorde elva mål och drog på sig två utvisningar när Guif föll borta mot Aranäs.

Foto: Anders Nilsson

Handboll2019-11-26 21:14

Gästerna från Eskilstuna höll jämna steg fram till 3–3. Sedan skaffade sig hemmalaget ett par måls övertag och efter en kvart var ställningen 11–6. Guif var ändå bara två bollar ifrån när Jessica Dickfors reducerade till 12–10. Men Aranäs gjorde två raka igen innan Dickfors satte 14–11 som blev 15–12 inför pausen.

Efter vilan fixade Jessica Dickfors 15–13 och Fanny Söderberg fyllde på med 15–14. Mia Lagumdzija reducerade en stund senare till 17–16 och Guif var med i matchen. Men då gjorde Aranäs två raka och gick snabbt ifrån till 22–17 med ungefär en kvart kvar. Sedan kom bortalaget aldrig ikapp. Knappt tre minuter från slutet reducerade Lagumdzija till 24–22 på straff. 

 – Vi kämpade och gjorde det bra men fick en sjukt dålig start och uppförsbacke hela matchen. Vi hade chansen att gå om i andra men då gjorde vi tekniska fel och drog på oss onödiga tvåor, säger Lagumdzija som åkte på två av dem.

Men elva mål från Mia är bra.

– Jag hade hellre vunnit så jag kan inte riktigt glädjas över det.

Guif har bara vunnit en av åtta matcher.

– Det är tungt och jobbigt men vi har inget annat val än att tugga på. Vi har i princip inget att förlora nu, säger Lagumdzija. 

Caroline Karlsson gjorde comeback efter skadefrånvaro.

– Kul att hon var tillbaka. Hon låg bakom många av mina mål, säger Mia.

Guifmålen: Mia Lagumdzija 11, Jessica Dickfors 3, Fanny Söderberg 2, Sofia Delac 2, Malin Bergkvist, Moa Hjalmarsson, Joline Jakobsson, Anna Larsson.

Jessica Dickfors Guif har hittills bara vunnit en match av åtta i Damallsvenskan den här säsongen.
Jessica Dickfors Guif har hittills bara vunnit en match av åtta i Damallsvenskan den här säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!