Guifs kanonskytt het på marknaden

19-årige Eric Johansson har varit stekhet hela hösten i Guif. Det har gett avtryck bland andra klubbar som vill värva honom. "Det är några som ringt men jag trivs bra i Guif och har kontrakt även nästa säsong", säger Eric.

Handboll 13 november 2019 17:43

Vänsternian Eric Johansson har slagit igenom med dunder och brak under hösten.

Han leder skytteligan i stor stil. På elva matcher har han smällt in 82 mål. Det är elva mer än tvåan Jonathan Mollerup, IFK Ystad och 15 före trean Hampus Olsson, Malmö. De två har dessutom en match mer spelad än Johansson.

– Jag är nöjd med mitt spel så här långt även om jag var rejält besviken både på mig själv och laget senast (stryk hemma mot Helsingborg för en vecka sedan), säger 19-åringen.

Eric Johansson har kontrakt även över nästa säsong med Guif.

Andra klubbar har redan nu dessutom börjat komma med locktoner. Guif jobbar dock för att så snabbt som möjligt få till ett nytt och längre avtal med sin guldklimp.

– Vi har samtalat en del och vi får se vad vi kommer fram till och hur föreningen ser på att framtiden. Hur de vill satsa och så, säger Eric och fortsätter:

– Jag trivs väldigt bra med Guif just nu och känner ett stort förtroende från Zoran (Roganovic, tränaren). Han lär mig hela tiden mycket och hjälper mig utveckla mitt skytte.

Trots Erics skicklighet att hitta målet har Guif ändå så här långt haft en poängmässigt tung höst.

Laget har varvat toppinsatser med rejäla bottennapp.

– Det är svårt att säga vad det beror på egentligen. Vi vet att kapaciteten finns och förhoppningsvis blir det bättre och bättre framöver, säger Eric Johansson.

Att Guif håller till i de nedre regionerna är inget som oroar klubbens ansvariga just nu.

– Det finns inga planer på att värva in några nya just nu i alla fall. Vi litar på både spelare och ledare och tror på fler vinster framöver, säger Andreas Adolfsson i klubbens sportråd.

Han bekräftar att klubben redan nu börjat prata förlängning med Eric Johansson och att Guif börjat fundera på hur nästa steg ska tas till kommande säsonger. Förutsatt att Guif ser till att hänga kvar i Handbollsligan förstås.

– Vi kan inte presentera något konkret än men det finns grejer på gång. Förhoppningsvis kan vi presentera någon rolig nyhet framöver, säger han lite hemlighetsfullt.

För Guifs herrar väntar nästa match på söndag hemma mot Skövde.

– Vi slog dem tidigt på säsongen och vi ska göra allt vi kan för att lyckas med det igen, säger Eric Johansson som under hösten fått känna på avigsidan av att vara en vass målskytt:

– Jag har fått en hel del fulsmällar under matcherna men det får man väl leva med, säger han och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Läs mer!

Storskytten från Eskilstuna toppar skytteligan i Sveriges bästa liga – drömmer om landslaget: "Känns inte helt omöjligt i framtiden"

Storskytten från Eskilstuna toppar skytteligan i Sveriges bästa liga – drömmer om landslaget: "Känns inte helt omöjligt i framtiden"

Efter avstängningen – "Zacke" klar för toppjobb: "Till nästa säsong tar jag över på egen hand"

Efter avstängningen – "Zacke" klar för toppjobb: "Till nästa säsong tar jag över på egen hand"
Visa fler
Ämnen du kan följa