Guiftränaren: "Vi blev straffade direkt"

En tuff start gjorde att Guif inte orkade att resa sig. Samtidigt som Guif förlorade mot topplaget Hallby med 31–26, vann bottenkollegan Nacka mot Drott. Det gör att Eskilstunaklubben är ny tabelljumbo med fyra omgångar kvar.

Guif föll mot Hallby under lördagen och är ny tabelljumbo.

Guif föll mot Hallby under lördagen och är ny tabelljumbo.

Foto: Arkivbild

Handboll2020-02-15 20:45

Hemmalaget Hallby rivstartade och hade tidigt en klar ledning med 5–1. Trots att Guifmålvakten Josefin Holst stått för flera räddningar och gjort att laget bara var ett mål ifrån kunde Hallby på nytt göra ett ryck och gå till pausvila med 15–9.

– Vi slarvade en del vilket gjorde att vi blev straffade direkt, säger Guiftränaren Nicklas Älgekrans och fortsätter: 

– I pausen snackade vi mycket om rörelse. För när Hallby spelade ett utgrupperat försvar blev vi ofta stillastående och tittandes på vad lagkamraten skulle göra. Vi sa det att vi måste ha mer fart under fötterna när vi möter ett så här bra lag.

Istället kunde hemmalaget i andra halvlek utöka ledningen och samtidigt få stopp på Guifs stora hot Josefin Johansson och då var mycket vunnet. En bit in i andra var ledningen hela tio bollar, 27–17.

– Trots underläge visade vi moral och vann andra halvleken med 17–16. Vi spelade sju mot sex i slutet och fick till det rätt bra, säger Älgekrans som dock fick se sitt lag förlora med 31–26.

Samtidigt som Guif förlorade vann bottenkollegan Nacka vilket innebär att Eskilstunaklubben är ny tabelljumbo med sina tio poäng. Med fyra omgångar kvar har Guif tre poäng upp till fast mark.

– Det finns fortfarande chans att avancera uppåt då det är åtta poäng att spela om, säger Älgekrans.

För Guif återstår matcher mot Nacka (h), Drott (b), Kärra (b) och Eslöv (h).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!