Kasper Larsson: Måste släppa spärrarna

I söndags kom andra segern mot topplaget Skövde. Nu väntar härnäst ett lag i bottenstriden och då vet vänstersexan Kasper Larsson vad som gäller. "Vi måste släppa spärrarna och bara köra", säger han.

Handboll 23 november 2019 06:12

Guif har under hösten haft en berg-och-dalliknande form.

Ena dagen blir det seger eller kryss mot ett topplag. Nästa kommer en brakförlust mot en på papperet sämre motståndare.

– Svårt att svara på varför det blivit så ..., säger Kasper Larsson och funderar lite extra på de ganska svaga insatserna mot Hallby, Varberg och Helsingborg innan han fortsätter:

– Kanske är det så att vi mot de lagen tänker lite för mycket och det skapas omedvetna spärrar som gör att det låser sig. Mot topplagen har vi mer gått ut och kört och så behöver vi göra mot alla lag, säger vänstersexan.

I senaste matchen blev det 24–23 hemma mot Skövde sedan Guif hämtat upp ett tremålsunderläge i slutminuterna och avgjort på straff (Eric Johansson) när tiden tickat ut.

– Väldigt skönt att vi vände och vann. En sån seger höjer moralen och självförtroendet enormt. I flera andra matcher har vi tappat ledningar de avslutande tio minuterna. Nu visade vi att vi kan vara starka mot slutet och det ger en go känsla i laget.

Och du hoppade in och gjorde tre mål de sista 20 minuterna?

– Ja, det var kul att komma in. Det kändes bra och det är alltid roligt om man kan vara med och bidra.

Härnäst tar sig Guif an Önnered borta på lördag. Lagen möttes i början av säsongen i Eskilstuna och då vann Guif. Upprepas bedriften tar sig Eskilstunakillarna upp på fast mark och lämnar kvalplatsen.

– Det är dags att vi börjar vinna några matcher i rad nu. Efter Önnered har vi ju dessutom Hallby borta (2 december) innan ett flertal matcher ska spelas under december.

Vad säger du om ditt eget spel så här långt?

– Jag är ganska nöjd eftersom det är min första riktiga säsong i A-laget. Men precis som för laget har det varit en del upp och ner också. Jag vill försöka bli jämnare framöver och det tror jag att jag blir. Säsongen har ju inte pågått så länge än.

Tråkigt för Guif och Kasper Larssons konkurrent på vänstersexpositionen,  Isak Älgekrans, är att han drabbats av en hjärnskakning.

– Isak krockade med ena domaren i senaste matchen när han skulle kontra. Han måste följa en så kallad hjärntrappa nu och jag är rädd att han kan bli borta ett par veckor, säger tränaren Zoran Roganovic som annars är full av tillförsikt inför den svåra bortamatchen på Västkusten:

– Jag räknar med att vi fortsätter spela på samma sätt som vi gjorde mot Skövde.

Matchen melllan Önnered och Guif drar igång klockan 16 under lördagen. Du kan som vanligt följa den via vår livechat på ekuriren.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa