Lindblom: "Finns en del frustration"

Fem matcher. En vinst. Nästjumbo. De topptippade Guifdamerna har inte lyckats leva upp till varken andras eller sina egna förväntningar hittills i år.

Guifdamernas tränare Helana Lindblom tycker det är dags att vända lagets negativa trend.

Guifdamernas tränare Helana Lindblom tycker det är dags att vända lagets negativa trend.

Foto: Eskilstuna Guif

Handboll2019-11-01 09:00

Säsongsupptakten har inte blivit på det sätt som Guifdamerna hade önskat. Endast tre poäng på fem matcher ger en nästjumboplats för Eskilstunalaget i Damallsvenskan. 

– Vi har varit väldigt nära i ett par matcher men inte haft marginalerna med oss. Senast mot Hallby skulle vi ha vunnit men spelade onödigt stressigt och brände alldeles för mycket, säger tränaren Helena Lindblom. 

Vad är det som inte har stämt för er?

– Det är väl en del faktorer som ligger bakom. Dels är vi ett väldigt nytt lag och det tar tid att lära känna varandra i samarbetet. Vi har också haft skador på viktiga spelare, till exempel Caroline (Karlsson) och Frida (Haraldsson) plus att Milica Raicevic lämnade innan premiären.

Trots den senaste tidens negativa resultat menar Lindblom att stämningen i laget fortsatt är hög. 

– Stämningen är det inget fel på men det är klart att det finns en del frustration bland spelarna, speciellt precis efter matcherna. De är ju vinnarskallar allihop.

På söndag väntar en nyckelmatch när tabelljumbon Skånela gästas under eftermiddagen. Det numera Märstalaget har endast samlat på sig en poäng och kan bli den form-räddningsplanka Guif behöver. 

– Ja, jag hoppas det. Inte minst för spelarnas självförtroendes skull. 

Inför säsongen gick klubben ut med att det bara var serieseger som gällde. Hur känner du om det utspelet nu? 

– Det är lite ovanligt att en klubb går ut så tydligt med den typen av målsättning. Men jag tycker ändå det var rätt. Laget har nått kvalspel flera säsonger i rad och man ska ju inte lägga målsättning under det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!