"Målet är fortfarande att nå SHE"

Guifdamernas mål innan säsongen var serieseger. Just nu är laget dock sist och långt från drömmen. "Vi har fortsatt fullt förtroende för truppen och tränarna", säger Roger Jäderberg som är damansvarig.

Handboll 18 november 2019 15:35

Guifs allsvenska damlag har de senaste åren fallit i kvalet till högsta serien, SHE.

Den här säsongen skulle dock klivet upp tas via serieseger och direktuppflyttning.

Men efter sju omgångar parkerar Guif som jumbo med bara tre inspelade poäng. Till serieledande Hallby skiljer nio pinnar och till en kvalplats är det sju poäng upp.

– Det är klart att vi inte är nöjda men vi tror ändå att kapaciteten finns att vända utvecklingen. Vi har spelat bra i perioder, som hemma mot Hallby till exempel då vi ledde stort men tappade allt och förlorade. På något sätt blir tjejerna tveksamma i matcherna och förlusterna sätter sig i huvudet, säger Roger Jäderberg.

Några planer på snabba förstärkningar är ändå inte aktuellt.

– Vi tittar på vad som finns på marknaden men det är inte helt lätt att hitta spelare för en allsvensk klubb. Det är ingen uppsjö av lediga tjejer och just nu är inget på ingång.

Guif tappade på försäsongen en tilltänkt ledande spelare i form av Milica Raicevic som bröt kontraktet av personliga skäl och flyttade hem till Montenegro.

– Där har vi ju en lucka men det är som sagt svårt att värva just nu.

Har ni pratat med Josefin Johansson som lämnade Guif för spel i Söder efter förra säsongen, men som inte verkar ha så mycket speltid?

– Nej. Självklart skulle hon vara välkommen tillbaka men hon har uttryckt en önskan om att ta chansen i SHE. Vi känner ändå ingen panik och målet är fortfarande att vi ska ta oss till SHE till nästa säsong.

Guif spelar härnäst på lördag borta mot mittenlaget Aranäs.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Läs mer!

Storskytten från Eskilstuna toppar skytteligan i Sveriges bästa liga – drömmer om landslaget: "Känns inte helt omöjligt i framtiden"

Storskytten från Eskilstuna toppar skytteligan i Sveriges bästa liga – drömmer om landslaget: "Känns inte helt omöjligt i framtiden"

Efter avstängningen – "Zacke" klar för toppjobb: "Till nästa säsong tar jag över på egen hand"

Efter avstängningen – "Zacke" klar för toppjobb: "Till nästa säsong tar jag över på egen hand"
Visa fler
Ämnen du kan följa