Motgångarna fortsätter för Guif

Det går trögt för Guifs damer. Under söndagen blev det ytterligare ett nederlag vilket innebar att det tänkta topplaget nu parkerar sig sist i tabellen.

Under söndagen åkte Guifs damer på en tung förlust mot jumbon Skånela.

Under söndagen åkte Guifs damer på en tung förlust mot jumbon Skånela.

Foto: Arkivbild

Handboll2019-11-03 20:19

Endast tre poäng på de fem första omgångarna och tanken var att poängskörden skulle förbättras mot tabelljumbon Skånela. Men när matchen var över var det istället Guif som bytte plats med Skånela efter förlusten med 29–20.

– Vi tappade redan från start och då började stressen komma. Vi har duktiga spelare och alla förutsättningar, men just nu sitter nog det mesta i huvudet, säger niometersskytten Mia Lagumdzija.

För det var hemmalaget som förde matchen redan från start och hade 5–1 efter fem minuters spel. Trots två raka Guifmål fem minuter senare från 7–2 till 7–4 kunde Skånela sedan rinna iväg i den första halvleken och gå till pausvila med 13–7.

När hemmalaget i början av den andra halvleken gjorde tre snabba mål till 16–7 tog Helena Lindblom timeout. Men det hjälpte föga.

21–11 med 20 minuter kvar av matchen var matchen förstås redan körd även om Guif snyggade till siffrorna en aning med tre raka mål till 21–14. Men när Guif åkte på en utvisning på Mia Lagumdzija orkade de inte repa sig och förlusten var ett faktum.

– Man börjar bli trött på motgångarna och just nu skulle vi nog behöva prata med någon externt där vi kan få ut lite känslor och åsikter. Men samtidigt vet vi att vi kan spela handboll. Problemet handlar väl mer om att vi missar alldeles för mycket lägen, för chanser skapar vi, säger Lagumdzija som trots förlusten tror att laget kan nå toppen på sikt.

– Det är en jämn serie och det kan vända snabbt, men det är upp till oss.

Matchfakta

Skånela–Guif 29–20 (13–7)

Mål, Guif: Mia Lagumdzija 4, Sofia Delac 4, Anna Larsson 2, Fanny Söderberg 2, Moa Hjalmarsson 2, Joline Jakobsson 2, Emilia Lövstad, Emma Jarmteg, Frida Haraldsson och Malin Bergkvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!