Ny tung förlust – trots stor dominans av Appelgren

Guifs anfallsvapen Maja Appelgren fortsätter att producera massor av mål för sitt lag men det hjälpte föga under hemmapremiären mot Tyresö som slutade med ny förlust 28–33. "Man vinner inga matcher när vi släpper in så många mål", säger tränaren Mikael Löfstedt Johansson.

Guifs Maja Appelgren gjorde tolv av lagets 28 mål under lördagens hemmapremiär mot Tyresö.

Handboll2023-09-30 16:43

Guifs damer fick en jobbig start på säsongen då Eskilstunalaget föll med 29–24 borta mot nykomlingen Huddinge för två veckor sedan. Förhoppningen var att få till en bättre helhet och under lördagens hemmapremiär mot Tyresö såg det länge ut som att de skulle lyckas.

Även om det var gästerna som inledningsvis började bäst och hade ledningen med 7–10 i mitten av den första halvleken hängde Guif med tack vare målglada Maja Appelgren.

Hennes sju mål den första halvtimmen gjorde att hemmalaget var kvar i matchen och kunde gå till pausvila med "bara" två bollar upp, 15–17.

Efter tio minuters spel i den andra halvleken var Guif bara ett mål ifrån, 23–24, men när gästerna gjorde fyra raka mål tappade hemmalaget energin och föll till slut med 28–33.

– Man vinner inga matcher när vi släpper in så många mål så vi måste jobba ännu hårdare. Vi presterade ett helt okej anfallsspel i dag (läs lördag) men det vi gjorde defensivt sett över 60 minuter är för svajigt, säger Mikael Löfstedt Johansson.

Nöjd var han däremot med Appelgrens målform.

– Maja är tillbaka i gott slag och har nu fått träna på under en längre tid. Hon blir bara bättre och bättre.

Guifs mål: Maja Appelgren 12, Moa Hjalmarsson 4, Tuva Nilsson 4, Cajsa Sällström 3, Emma Jarmteg 2, Flavia Johansson, Alva Enblad, Ebba Jansen.