Redo för comeback på allvar: "Oerhörd lättnad

Nästan ett år tog det för knäskadan att läka. Nu kan Guiftalangen Erik Persson äntligen gå för fullt på handbollsplanen igen. "Sett fram emot detta länge".

Erik Persson är tillbaka för fullt på handbollsplanen efter sin knäskada som höll honom borta i ett år.

Erik Persson är tillbaka för fullt på handbollsplanen efter sin knäskada som höll honom borta i ett år.

Foto: Jon Alexandersson

Handboll2019-12-02 07:00

Erik Persson har kämpat länge. I nästan ett år har den hårdskjutande 21-åringen fått avstå handbollen på grund av en ilsken knäskada. Men i förlustmatchen mot Önnered i helgen gjorde högernian en kort men efterlängtad comeback. 

– Det kändes sjukt bra att vara tillbaka och en oerhörd lättnad att kunna gå för fullt igen. Det är något jag tänkt på länge. Dock sabbades den känslan lite på grund av vår svaga insats, säger Persson som fick ett par minuter mot slutet och noterades även för ett mål på västkusten. 

Det var i en GP-match mot VästeråsIrsta i december 2018 som olyckan var framme. Rehabiliteringen har sedan dess gått bra men samtidigt varit en svår tid för 21-åringen.

– Det har varit tuffare rent mentalt än vad jag trodde det skulle bli. Inledningsvis kändes det som att det skulle bli enkelt, men sen insåg jag hur lång tid det skulle ta. Det var jobbigt. Men när jag började se ljuset i tunneln så gav det mig ännu mera energi att komma tillbaka. 

Hur har rehabiliteringen sett ut?

– Den är uppbyggd i olika faser. Först handlar det om rörlighet för att sedan gå över i stabilitet med balans och enkel koordination. Efter det är det en del styrketräning för att bygga upp musklerna i knät och sen avslutas det hela med mer avancerad koordination där allting sätts samman.

Trots sin skada har han under de senaste månaderna spenderat mycket tid med laget. 

– Även om jag inte har kunnat gå för 100 procent har jag varit med på träningar och liknande. Vi håller på att skapa ett helt nytt lag och då vill jag vara där för att bli en del av det. Den lagsammanhållningen vi byggt upp är riktigt bra och den har samtidigt hjälpt mig under min rehabtid, säger Erik som ser fram emot fler minuter på planen. 

– Jag ställer alltid höga krav på mig själv även om det inledningsvis kommer bli en prövotid. Men jag ska ta vara på all tid jag spenderar på planen. 

Efter en säsongsinledning med skyhöga toppar och smått avgrundsdjupa dalar väntar nu bottenkollegan och nykomlingen Hallby på bortaplan under måndagskvällen. Ett Hallby som körde över Guif i Stiga Sport Arena senast. 

– Ett av våra problem i år är att vi har låtit bottenlagen få den matchbild de velat ha. Då blir det ganska svängigt och mycket krigande, något nykomlingarna är vana vid från Allsvenskan. Det måste vi sätta stopp för och visa mer vilja. Det är en inställningsfråga. 

21-årige Persson gjorde mot Önnered sina första minuter sedan skadan i december förra året.
21-årige Persson gjorde mot Önnered sina första minuter sedan skadan i december förra året.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!