Så firar stjärnan jul – avslöjar Guifs tomtar

Fyra segrar på de fem senaste ligamatcherna. Guifs herrar är stekheta nu. Inför annandagens batalj hemma mot Amo har vi tagit julpulsen på kantliraren Pavle Karacic. Han avslöjar bland annat vilka som är klubbens tomtar och vad han önskar sig men inte får.

Pavle Karacic berättar bland annat om hur han firar jul och vad han då helst äter.

Pavle Karacic berättar bland annat om hur han firar jul och vad han då helst äter.

Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån

Handboll2023-12-24 13:52

Efter vinsten borta mot Önnered senast ligger Guif femma i tabellen när spelarna firar jul.

– För mig blir det med svärföräldrarna (Rolf och Susanne) i Rimbo samt med träning 25:e. Så det blir inte så mycket julfirande men det är livet för en spelare i Handbollsligan. Så har det varit i tio års tid så jag är van, säger Pavle Karacic.

Har du några måsten på julbordet?

– Nej, inget som jag måste ha så men jag har ju mina favoriter. Gravad lax tycker jag är ofantligt gott så jag skulle säga lax och ischoklad. Svärfarsan jagar väldigt mycket så det blir alltid en hel del viltkött vilket jag också älskar.

– Sen blir det såklart köttbullar, prinskorv och sånt men jag är inget större fan av det. För mig är inte vardaglig mat något speciellt på julen.

Är det något du inte missar på tv?

– Jag är inte sån som måste kolla på Kalle eller något annat. Jag är mer "låt mig få sova ut på julafton", sen kommer jag må hur bra som helst resten av julen, säger Pavle och skrattar. 

Vem i hela världen vill du ge en julklapp och vad bli det i så fall?

– Ett tryggare samhälle till Eskilstunaborna med mindre kriminalitet och skjutningar och mer resurser till polisen.

Kommer tomten till Pavle?

– Inte med något från flickvännen (Erika) i alla fall. Vi har sagt "inga julklappar till varandra" och hon kommer inte få något av mig, säger Pavle med glimten i ögat och tillägger:

– Men jag älskar henne ändå.

Sedan fortsätter han:

– Ett strykjärn behöver jag, annars är det ingenting jag önskar mig så här rakt av ... eller jo mer julledighet men det fick vi inte av klubben (skratt). Vi har ju match 26:e och måste träna, det är ju fullt förståeligt men man kan ju alltid önska mer ledighet ... 

Vem är lagets tomte?

– Frågan är vad definitionen av tomte är? I går (torsdag) kom ordföranden Björn Frössevi ner med lite presenter till oss och det uppskattade vi väldigt mycket, vi blev jätteglada och positivt överraskade. Det var första gången de gjorde något sånt under mina fem år här. Annars är Richard Hanisch vår lille tomte denna säsongen. Han swishade in extrapengar till böteskassan bara för att vi vann mot Skövde och det är en gåva som hela laget uppskattar väldigt mycket. Så i en positiv bemärkelse, Björn Frössevi och Richard Hanisch. 

Annandagens match mot Amo kan du följa på ekuriren.se med start 16.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!