Förra Guifstjärnan om sitt fantastiska mål

Erik Persson har gjort många mål i sin karriär. Men aldrig ett liknande det han smällde in häromdagen mot Flensburg i tyska ligan. "Helt galet. Jag blev chockad själv när bollen gick in", säger 25-åringen.

Erik Persson, här i Guiftröjan, sköt ett minst sagt spektakulärt mål för sitt Göppingen i Bundesliga.

Erik Persson, här i Guiftröjan, sköt ett minst sagt spektakulärt mål för sitt Göppingen i Bundesliga.

Foto: Bildbyrån

Handboll2023-12-20 14:48

Exguifaren Erik Persson har allt mer kommit in i livet hos sin tyska klubb Göppingen.

Högernian gör en hel del mål och spelar en stor roll.

Inte minst häromdagen när hans klubb mötte topplaget Flensburg hemma.

När tiden tickat ut återstod bara ett frikast som Persson tog hand om.

– Jag tänkte att jag skulle försöka få muren lite på svaj och det fanns en liten lucka att skjuta i. Men att bollen skulle gå i mål ... Nej, det trodde jag aldrig. Jag blev helt chockad och sedan kunde jag knappt andas när resten av laget jublade och flög på mig, berättar Erik och skrattar.

Målet betydde seger med 32–31 och två viktiga poäng.

– Har aldrig gjort något liknande mål. Det är verkligen inte ofta man ser ett frikast gå in när muren är uppradad. Men det var verkligen en skön känsla att se bollen smita in. Det målet är oförglömligt och något jag kommer bära med mig hela livet.

Göppingen har så här långt gjort en ganska bra säsong.

Laget ligger tia i Bundesliga och under fredagen spelar laget sista matchen innan ett uppehåll väntar över jul.

– Vi möter DP:s (Daniel Pettersson, exguifare) Magdeburg och det ska bli kul även om det är en väldigt svår bortamatch. Blir riktigt härligt att sen att få åka hem till Västerås och fira jul och nyår.

Trots att Erik har sin hemvist i Tyskland nu följer han sin gamla klubb Guif noga.

– Jag har sett varenda match de spelat under hösten på tv och jag är imponerad över hur bra de lyckats. Framför allt tycker jag Marko (Roganovic) varit helt enorm i målet. Fast lite hade jag på känn att han skulle blomma ut ordentligt den här säsongen. Han såg väldigt vass ut på träningarna i somras som jag var med på innan jag flyttade, berättar Persson som tänker se Guif spela på annandagen mot Amo hemma.

– Det ser jag verkligen fram emot. Ska bli kul att träffa killarna igen.

Hur är livet annars för dig i Tyskland?

– Jag har hittat mina rutiner. Utöver träningar och matcher handlar det mycket om att laga mat, städa och tvätta. Jag trivs verkligen bra med livet här.

Hur går det med tyskan?

– Den sitter allt mer. Jag förstår det mesta som sägs och pratar allt bättre, tycker jag. Just det där med att förstå vad kompisarna säger i omklädningsrummet och så är väldigt viktigt

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!