Landslagsspelarens okända koppling till Eskilstuna

Sverige vann landskampen mot Brasilien i Stiga sports arena inför 2 267 åskådare. Och landslagsspelaren Jenny Carlson fick spela framför svärfamiljen. "Jag har ju rört mig här i Eskilstuna en del", säger hon efter 33–30-segern.

Landslagsspelaren Jenny Carlson spelade framför svärfamiljen i Stiga sports arena då 27-åringens pojkvän kommer från Eskilstuna.

Landslagsspelaren Jenny Carlson spelade framför svärfamiljen i Stiga sports arena då 27-åringens pojkvän kommer från Eskilstuna.

Foto: Bildbyrån

Handboll2022-10-01 18:23

Det svenska damlandslaget vann mot Brasilien med 33–30 i Stiga sports arena inför 2 267 åskådare.

Detta trots att landslaget roterade en hel del där Anna Lagerquist vilades helt och Jamina Roberts satt på bänken under hela matchen.

Men en som var på planen under den första halvleken var mittnian Jenny Carlson, 27. 

Och Göteborgstjejen var – när Jamina Roberts (med pojkvännen Emil Berggren från Eskilstuna) vilade – det närmaste publiken kunde komma ett lokalt inslag på planen. Hon hade nämligen svärfamiljen från Eskilstuna på plats i Stiga sports arena.

– Jag har ju det. Pojkvännen (Jim Kranzén) är härifrån, så jag har ju rört mig här i Eskilstuna en del – på gott och ont, säger Jenny Carlson och skrattar, innan hon fortsätter:

– Jag tycker att det är en fin stad på sommaren, sen har jag nog inte så mycket mer... Nej, men det är en fin stad men Göteborg är finare. Han har tagit med mig på de flesta restauranger här inne i stan på bargatan, så jag har absolut sett både det ena och det andra. Jag minns dock inte vad restaurangerna heter.

Hur var det att spela handboll framför Eskilstunapubliken då?

– Det är en jättefin arena och det är alltid kul att spela hemma i Sverige när det är så här mycket folk, det är jättekul. Det här är den chansen vi har att träna ihop oss och sen när vi kommer hem till Sverige, så vill vi visa för publiken att vi gillar att spela här. Och att de kommer tillbaka, när de är här vill vi ge något tillbaka, säger Jenny Carlson.

Carlson inledde matchen som mittnia – i petade lagkaptenen Carin Strömbergs frånvaro – och ledde Sverige till en 15–14-ledning i paus. I den andra halvleken vilade 27-åringen dock när Sverige kunde segla ifrån och vinna med tre bollar komfortabelt.

– Jag tycker kanske inte att det ska vara så jämnt som det är under hela matchen som det faktiskt var. Men det är ett bra lag vi möter, de kom sexa i VM, men vi missar både framåt och bakåt några gånger och kanske spelar lite för snabbt jämfört med vad vi borde göra, säger Jenny Carlson.

Landskamp:

Sverige–Brasilien 33–30 (15–14)

Målskyttar, Sverige: Nathalie Hagman 7, Elin Hansson 5, Kristin Thorleifsdóttir 4, Nina Dano 4, Linn Blohm 3, Tyra Axnér 2, Clara Monti Danielsson 2, Melissa Petrén 2, Emma Lindqvist 2, Jenny Carlson, Daniela de Jong.

Brasilien: Adriana de Castro 8, Mariane Fernandes 7, Bruna de Paula 4, Tamires Frossard 4, Patricia Matieli 2, Larissa Araujo 2, Thais Fermo 2, Mariana Costa.

Publik: 2 267.

Jamina Roberts, som också har kopplingar till Eskilstuna då pojkvännen Emil Berggren kommer härifrån, vilade på bänken under hela matchen.
Jamina Roberts, som också har kopplingar till Eskilstuna då pojkvännen Emil Berggren kommer härifrån, vilade på bänken under hela matchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!