Talangen förlänger med Guif: "Beredd att göra jobbet"

Guif fortsätter att ge egna talanger chansen i A-truppen. Senast i raden är mittsexan Joakim Jörgensen som nyligen kritade på en förlängning av sitt kontrakt. "Jocke” har de fysiska och psykiska egenskaper som gör att han på sikt kan ta en startplats i A-laget", säger Robert Österhall, sportansvarig i Guif.

Talangen Joakim Jörgensen förlänger sitt kontrakt med Guif.

Talangen Joakim Jörgensen förlänger sitt kontrakt med Guif.

Foto: Anders Nilsson

Handboll2024-06-18 10:09

Truppen inför den kommande säsongen börjar ta form och under tisdagen blev ytterligare en spelare klar för fortsatt spel i Guif.

Det handlar om den egna produkten Joakim Jörgensen som under den gångna säsongen var uttagen i Guifs matchtrupp vid ett flertal tillfällen i Handbollsligan och där det också blev ett kortare inhopp under bortasegern mot Ystad (30–34).

Mestadels fick mittsexan i fjol sin matchning i GP men nu väntar större uppgifter där han främst får tampas med Jesper Nielsen, Melker Norrman och Mortimer Lundh om nämnda position.

– Det känns kul att få vara med den här säsongen också och vara en del av den här härliga gruppen. En bra grupp att växa i och ta mycket lärdom ifrån så det känns otroligt kul att få vara med på det, säger Joakim Jörgensen i ett pressmeddelande.

19-åringen hyllas av Robert Österhall, sportansvarig för Guifs herrar:

– Roligt att våra egna talanger vill fortsätta utvecklas i vår seniormiljö. ”Jocke” har de fysiska och psykiska egenskaper som gör att han på sikt kan ta en startplats i A-laget. Han är beredd att göra jobbet och fortsätta kämpa för sin utveckling. 

Guifs A-lag går inom kort på sommaruppehåll. Därefter väntar uppehåll till den 22 juli innan det drar igång igen med gruppspel i Svenska cupen som avgörs slutet av augusti och början på september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!