Zoran: "Klart det blir lite speciellt"

I 16 år bodde Zoran Roganovic i Lund. Under söndagen återvänder han. Med målet att föra Guif till seger mot sin gamla klubb.

Under söndagen återvänder Guifs tränare Zoran Roganovic till sin förra hemstad Lund för att ta sig an Lugi som han både spelat för och tränat.

Under söndagen återvänder Guifs tränare Zoran Roganovic till sin förra hemstad Lund för att ta sig an Lugi som han både spelat för och tränat.

Foto: Anders Nilsson

Handboll2019-10-05 09:09

I somras flyttade Zoran Roganovic från Lund och Skåne till Eskilstuna för att bli huvudtränare i Guif.

Detta efter att ha bott 16 år i staden och både spelat för och tränat lag i Lunds klubbar H43 och Lugi.

– Klart det blir väldigt speciellt att komma tillbaka. Jag känner väldigt många där nere och har jobbat med både spelare och ledare i Lugi. Tomas (Axnér) som är huvudtränare har jag spelat tillsammans med och även varit hans assisterande tränare, säger Roganovic och fortsätter:

– Men att jag har speciella känslor inför återkomsten till Lund har ingen betydelse när det blir match. Nu hoppas jag verkligen att vi i Guif tar säsongens första bortaseger.

I den pågående bortaturnén för Guif (Lugi blir tredje bortamatchen i rad och 15 oktober åker Guif till Varberg innan det blir matcher i Eskilstuna igen) blev det för en vecka sedan kryss mot Redbergslid. I tisdags var laget i Alingsås och skakade om hemmalaget rejält. Det blev visserligen förlust med tre bollar men Guif hade faktiskt kunnat gå segrande ur den striden.

– Jag tycker vi blir bättre och bättre som lag. Självklart är vi besvikna över att vi förlorade men jag tycker att det var små detaljer som fällde oss i slutskedet. Att möta Alingsås borta är också seriens kanske tuffaste match. Vi tog en del felbeslut och det får vi ta lärdom av.

Mot Lugi väntar säsongens fjärde bortamatch.

Och nu hoppas Roganovic att det blir två poäng.

– Lugi har ett ganska ungt lag precis som vi och det ska bli intressant att möta dem och min gamle kompis Tomas Axnér.

Tror du att Axnér kan överraska dig på något sätt när det handlar om hur Lugi ska spela?

– Det tror jag inte. Eftersom jag jobbat en hel del med honom både på och utanför planen tycker jag att jag har bra koll på Lugi som lag.

Om vi vänder på det då. Kan du överraska Axnér och Lugi?

– Inte omöjligt ... ha, ha ... jag är ju relativt ny som tränare i Handbollsligan och vi har ett nytt sätt att spela på.  Chansen är större att jag kan överraska dem än att Lugi överraskar oss. Jag tror vi över huvudtaget kan överraska alla lag i ligan den här säsongen.

Till mötet med Lugi i Lund har Guif samma trupp som senast.

– Det finns lite småskavanker här och där  men inget allvarligt, säger Zoran Roganovic.

Söndagens match i Handbollsligan börjar klockan 15.00. Precis som vanligt så kan du följa hur det går i vår livechat på ekuriren.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!