Zorans stora ilska : "Det är skandal"

Guif hade ett bra flyt och var på väg tillbaka in i matchen. Då fick Nikola Roganovic en arm över halsen i samband med sin 18–22-reducering med 17 minuter kvar. Tränaren Zoran Roganovic ville att Amo-spelaren skulle få en tvåminutare och reagerade så starkt att han själv blev utvisad i stället. "Det är skandal", säger Zoran.

Guiftränaren Zoran Roganovic protesterade så starkt mot ett domslut att han blev utvisad.

Guiftränaren Zoran Roganovic protesterade så starkt mot ett domslut att han blev utvisad.

Foto: Joakim Serrander

Handboll2023-12-26 21:12

Efter förlusten (29–32) på annandagen var Zoran fortfarande irriterad över domslutet som gjorde att Guif fick sätta en spelare på botbänken.

– Jag såg det tydligt, delegaten bekräftar för mig att han såg samma sak och att det ska vara utvisning. I stället för att de får utvisning får jag en utvisning. Jag tycker det är skandal att man gör såna här grejer i handboll där man inte är skyddad eller där man inte har någonstans att gå igenom situationen, säger Guiftränaren och fortsätter:

– Då blir det en helt annan grej, då hade vi fått vara en man mer och kunnat fortsätta i det här tempot men nej de väljer att, bara för att jag visade att det var två minuter, att ge mig en utvisning.

Zoran fick även ett gult kort tidigare.

– Man kunde inte ha någon kommunikation. De sa: "vi varnar dig att du ska inte vara så mycket utanför den här linjen eller bänken". Är det därför de sedan hämnas och gör såna här saker? Varför är man så trångsynt för att jag protesterar mot vissa grejer som jag tycker är tydliga. Jag frågade: "Tycker ni att jag är en idiot, att jag inte kan det här, att jag bara skriker som en galning ... Och sen när jag skickar, vilket faktiskt har hänt några gånger, lite videor till domarna säger de "aha, okej. Zoran, du hade rätt" och det blir typ samma sak igen för jag sa: "jag kommer skicka video på den här sekvensen och då kommer du säga: ja, det var utvisning". 

Roganovic fortsätter:

– Domarna är jättebra att prata med dagen, eller två dagar, efter matchen. Men på matchen känns det som att de tror de kan allt och ingen får säga någonting, de får köra sitt race och ingen får protestera när det gäller deras arbete eller deras bedömningsnivå. Jag tycker det är så jävla fel så det är skandal.

– Det var armen under halsen, det var så tydligt från den här sidan där vi står. Jag ville bara prata med domarna men fick inte göra det en sekund under hela matchen. Jag har förklarat för så många domare dagen efter att "jag skriker inte för att jag är en idiot, jag ser den här situationen på träning varje dag, hundra gånger. Det gör inte ni, ni ser den på matchen och för er är det kanske ja eller nej. Om ni säger nej, då protesterar jag eller pratar och förklarar att det var en utvisning, ett övertramp och så vidare". Från min sida i dag kan jag säga att det möjligen blev lite för mycket just i den situationen, då gäller det att kanske bli lugnare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!