Historiskt platt fall – Guif överkört i Stiga

13 Guifmål under första halvtimmen. Endast fem(!) under den andra. Det tog fullständigt tvärstopp för Guif i den andra halvleken mot IFK Ystad som vann med 30-18. "Vår absolut sämsta insats hittills."

Det tog fullständigt tvärstopp för Marcus Ekman och Guif i den andra halvleken mot IFK Ystad.

Det tog fullständigt tvärstopp för Marcus Ekman och Guif i den andra halvleken mot IFK Ystad.

Foto: Anders Nilsson

Handboll2019-10-17 21:03

Guif var äntligen tillbaka i Stiga Sports Arena. Efter fyra raka bortamatcher väntade från och med torsdagskvällen fyra raka i hemmaborgen. 

Motståndet för kvällen stavades IFK Ystad som inlett säsongen överraskande starkt och hade inför mötet i Eskilstuna skramlat ihop tio poäng jämfört med Guifs fem.

Gästerna från Skåne rivstartde och gick snabbt ifrån till 1–4, men hemmagänget skulle vakna. Herdeiro Lucau fick tag i lite bollar och framåt bjöd framför allt Pavle Karacic och Eric Johansson på show inledningsvis. Bland annat ett riktigt konstnummer från Karacic som med ryggen mot mål närmast mirakulöst fick in bollen bakom Ystadsmålvakten från sin kant.

– Vi gjorde en del bra saker i första halvleken och vi höll bra koll på dem. Vi var lite stillastående i anfallsspelet, men annars var det bra, säger Guiftränaren Zoran Roganovic.

Eskilstunalaget gick upp till 4–4 som dock ganska snabbt blev 7–10 för Ystad efter en hel del slarv i Guifs anfallsspel. Hemmamålen stod ofta i samband med om skyttekungen Eric Johansson fanns på banan eller inte. Det märktes också tydligt att Ystadspelarna i allmänhet, och målvakten Måns Landgren i synnerhet, hade stor respekt för 19-åringens vassa bössa. 

Till pausvilan var det ändå jämnt, 13 för Guif och 14 för Ystad. 

– Vi var med bra. Det jag tryckte på i paus var att anfallsspelet skulle bli mer rörligt. Men istället blev det helt tvärtom, suckar Roganovic. 

Ja, för en mardrömsöppning på den andra halvleken tystade många av de 1638 i Stiga Sports Arena. Under de tio inledande minuterna gjorde gästerna sju mål. Guif mäktade bara med två och tog timeout. Men det hjälpte föga. Ystad gick på nytt ifrån och hade 16–23 med knappa kvarten kvar. 

– Det var helt otroligt. Vi var så stillastående i anfallsspelet. Samtidigt fick de gå ifrån med sju, åtta bollar och vi blev paralyserade. Ingenting fungerade.

Guif mäktade bara med fem mål i den andra halvleken och matchen slutade med smått brutala 18–30 till Ystads favör. 

– Jag har nog aldrig varit med om att ett lag bara gjort fem mål under en halvlek. Det var helt bedrövligt framåt ikväll. Vilket är konstigt eftersom vi har spelat bra anfallsmässigt de senaste matcherna. Nu ville ge hemmapubliken en riktigt bra match, och så slutade det såhär. Vår absolut sämsta insats hittills. Bara att glömma, avslutar Roganovic. 

Tränaren Zoran Roganovic kallade insatsen mot IFK Ystad för den sämsta laget åstadkommit hittills.
Tränaren Zoran Roganovic kallade insatsen mot IFK Ystad för den sämsta laget åstadkommit hittills.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!