IFK besegrade Huddinge – Brofjord tiomålsskytt

IFK Nyköpings pojkar 04 besegrade Huddinge HK i den första gruppspelsmatchen i steg 4.

30 mars 2019 17:50

"IFK tar ledningen genom nummer 21 Gustaf Brofjord." Så lät det ganska ofta från speakern i början av den första halvleken. Tre gånger på drygt sex minuter för att vara mer exakt.

Det var en jämn början mellan IFK Nyköping och Huddinge HK i det första mötet i steg 4 för pojkar födda 2004. Men efter att Huddinge kvitterat till 5–5 tog hemmalaget IFK tag i taktpinnen rejält.

Genom fina kombinationsspel blev det både avslut från kanten och linjen. Erik Sandström, Philip Lundgren, Viktor Dahl och Gustaf Brofjord gjorde varsitt mål samtidigt som Huddinge inte lyckades göra något då försvaret och målvakten Oscar Rinkefjord var väldigt stabila. Med andra ord drog IFK ifrån till 9–5.

– Det var en bra insats av laget. Vi får till försvarsspelet rätt så bra och offensivt gör vi det också bra, konstaterar Gustaf Brofjord.

11–6 stod det i halvtid. IFK och nämnde Brofjord skulle fortsätta producera samtidigt som speakern tog bort de fyra första orden som han använde sig av i början. Vid det här skedet av matchen lät det i stället såhär: "Nummer 21, Gustaf Brofjord."

IFK Nyköping vann slutligen matchen komfortabelt med 23–16.

– Det kändes bra faktiskt. Jag har varit skadad en del, haft problem med ljumsken och sträckt låret. Men skönt att vara tillbaka, säger Gustaf Brofjord som stod för tio mål.

Tidigt på söndagen väntar näst sista mötet i steg 4 då H43 står för motståndet. Senare samma dag är det dags för sista matchen mot Torslanda.

– Skönt att det är hemmaplan så man inte behöver åka så långt. Det är det vanliga annars. Äta, sova och kolla på handbollsvideos.

Är det någon speciell spelare du brukar kolla på?

– Nikola Karabatić, såklart!

IFK:s målgörare: Gustaf Brofjord 10, David Johansson 4, Erik Sandström 2, Melvin Olofsson 2, Viktor Dahl 2, Philip Lundgren, Gabriel Göransson, Max Bernhardsson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Widén