IFK kämpade tappert på hemmaplan

IFK Nyköping tog sig inte vidare till steg 5 i USM. Men efter en bra genomförd handbollshelg på hemmaplan är tränarna väldigt nöjda med spelarnas prestationer. – Vi gör det totalt sätt jäkligt bra. Grabbarna står upp bra hela helgen, säger IFK-tränaren Fredrick Brofjord.

31 mars 2019 18:20

Det blev en bra start för IFK Nyköpings pojkar 04 som segrade komfortabelt mot Huddinge HK med 23–16 i USM steg 4.

– Det var en bra insats av laget. Vi får till försvarsspelet rätt så bra och offensivt gör vi det också bra, konstaterade tiomålsskytten Gustaf Brofjord efter matchen.

Och sin insats var han såklart nöjd med.

– Det kändes bra faktiskt. Jag har varit skadad en del, haft problem med ljumsken och sträckt låret. Men skönt att vara tillbaka!

Andra matchen i gruppspelet spelade IFK mot H43 Lund. En jämn kamp där gästerna slutligen segrade med ett mål. 16–17 blev slutresultatet.

– Vi leder med två när det några minuter kvar, så det är surt. H43 är inget dåligt lag direkt, men vi hade inte riktigt flytet med domare eller marginaler, säger IFK Nyköpings huvudtränare Fredrick Brofjord.

Torslanda HK väntade i sista mötet för IFK. Då stod det redan klart att H43 var gruppvinnare och således det lag som tagit sig vidare till steg 5.

– Den där lilla nerven fanns inte riktigt, men båda lagen gjorde det bra.

Båda lagen bjöd på fina aktioner. Bland annat Max Bernhardssons fina skott från sin högernioposition, Erik Sandströms fyra mål (fyra anfall i rad) från kanten och Melwin Olofssons genombrytningar. När IFK fick vittring i sin kvitteringsjakt så storspelade Oscar Lindell i bortamålet samtidigt som deras målspruta Gustav Hanssen fortsatte producera framåt. Matchen vann Torslanda med 25–22.

– Det här (Torslanda) är det bästa laget handbollsmässigt tycker jag, säger Fredrick Brofjord och fortsätter summera steg 4.

– Vi gör det totalt sätt jäkligt bra. Grabbarna står upp bra hela helgen. Vi har en liten trupp jämfört med de andra och vi är otroligt nära att vara topp åtta i Sverige. Vi är väldigt stolta över grabbarna.

Härnäst väntar en cup i Danmark och sedan Partille cup i Göteborg för IFK Nyköpingar pojkar 04.

– Och nu lämnar vi även "barnhandbollen" och tar nästa steg i handbollsutvecklingen med större boll och klister.

Grupp 3 USM steg 4

1. H43 Lund HF 1 6 poäng (vidare till steg 5)

2. Torslanda HK Blå 4 p

3. IFK Nyköping 2 p

4. Huddinge HK 0 p

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Widén