IFK Nyköping tappar spelare

IFK Nyköping ser ut att tappa tre spelare ur årets trupp. Klubben gjorde en strålande comeback på division 1-nivå men får nu söka ersättare till Fredrik Andersson, Elias Gromulski och troligtvis även målvakten Rasmus Claar.

2 april 2019 22:00

Länge var IFK Nyköping med och krigade om kvalplatser mot handbollsallsvenskan. En liten dipp i form en bit in på det nya året stoppade till sist möjligheterna att få kvala. Men laget ska vara mycket nöjd med sin första säsong på division 1-nivå på ett antal år. Den unga truppen tog stora steg framåt kvalitetsmässigt.

Nu står det klart att högernian Fredrik Andersson lämnar klubben.

– Han ska flytta ner till sin tjej i Lund. Hon är revisor så vi har erbjudit att försöka hitta jobb åt henne här. Det företag hon jobbar på finns också i Stockholm. Men med 99,9 procent säkerhet har Fredrik tackat nej till att fortsätta, säger Lasse Brofjord, spelaransvarig i IFK Nyköping handboll.

Fredrik blir en stor förlust.

– Ja han är det. Fredrik har kanske inte gjort så mycket mål den här säsongen men har varit oerhört viktig att leverera till lagkamrater, säger Brofjord.

Så en vänsterhänt högernia står högt på listan över önskade nyförvärv till nästa säsong.

– Och sådana växer inte på trän.

Med största säkerhet behövs även en målvakt skrivas dit på den listan. Norrköpingskillen Rasmus Claar ska nämligen börja plugga och är väldigt tveksam till att fortsätta med de nya sociala förutsättningar som kommer att bli även om studieorten är Norrköping. Där är det dock ännu inget definitivt. En målvakt som dock är på väg tillbaka är IFK-fostrade Tobias Sörberg som varit borta hela säsongen. Han muckar från lumpen i sommar.

Vidare försvinner också unge kantspelaren Elias Gromulski. Han flyttar till Göteborg för studier. Kantspelare har dock IFK haft gott ställt med den gångna säsongen så förlusten av Elias kan bli lättare att täcka upp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson