IFK överens med Fröjdfeldt och Ilic

IFK lyckades 2019 med det alla förväntade sig, vilket inte alltid är det enklaste. Andreas Fröjdfeldt förde, ackompanjerad av Stefan Ilic, upp IFK Eskilstuna i division 2. Nu belönas duon med ett treårskontrakt.

IFK Eskilstuna är överens med tränarduon Andreas Fröjdfeldt och Stefan Ilic om en förlängning över tre säsonger.

IFK Eskilstuna är överens med tränarduon Andreas Fröjdfeldt och Stefan Ilic om en förlängning över tre säsonger.

Foto: Arkivbild/IFK Eskilstuna

Fotboll2019-11-21 17:00

Det blev avancemang till division 2 till slut. Trots en lite ojämn säsong visade IFK Eskilstuna att laget var det bästa i division 3 Södra Svealand 2019. 

– Det fanns nog inget annat division 3-lag med så mycket press på sig. Men vi löste det till sist, säger IFK-tränaren Andreas Fröjdfeldt. 

I mitten av den gångna säsongen plockade klubben in Superettanmeriterade Stefan Ilic som spelande assisterande tränare. Duons arbete belönas nu av IFK som är överens med "Fröjden" och Ilic om en fortsättning de tre kommande säsongerna. 

– Det är inte påskrivit än, vi har prioriterat andra möten. Men det stämmer att vi är överens, säger "Fröjden" som kommer dela på uppdraget med Ilic.

– Vi delar på hela ansvaret. Allt från sportchefsfrågor till träningar. Vi har fått förtroende från styrelsen att sköta arbetet kring truppbygget och där kommer det hända en del framöver. 

Redan nu står det klart att Adnan Cirak och Marcus Andersson lämnar klubben samtidigt som bland annat Hugo Rödlund (Enköping), Felix Karlsson (målvakt från Syrianska IF Kerburan) och Johan Nygren (målvakt Syrianska Eskilstuna) har anslutit.

– Det är ingen hemlighet att vi försöker fylla en bil från Västerås. I övrigt hoppas vi kunna behålla stor del av årets trupp. 

Vad är målsättningen för tvåan?

– Vi går in med en långsiktig plan: någon av dessa tre säsongerna ska vi hota i toppen. Det kan bli nästa år, om två eller tre säsonger. Det är ingen stress från vår sida. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!